Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Zelf tanden bleken of professioneel laten doen

Iedereen wil wel een stralend witte glimlach hebben, maar niet voor iedereen is dat weggelegd. Dat is heel vervelend, want in onze cultuur zijn witte tanden een echt schoonheidsideaal. Je tanden bestaan in principe uit twee delen: het tandbeen en het tandglazuur. De kleur van het tandbeen is genetisch bepaald, maar de kleur van het tandglazuur kan je zelf beïnvloeden. Door goed te poetsen en producten waar tannine in zit, zoals thee, sigaretten, rode wijn en koffie, te vermijden, houd je je tanden schoon en verzorgd. Het spreekwoord is: een glaasje melk is goed voor de tanden. Dat is dus deels waar, in melk zit veel calcium, wat je tanden versterk. Maar een glaasje melk beïnvloed niet de kleur van je tandbeen. Als je nog steeds gele tanden hebt, dan kun je ze ook laten bleken. Dit kan je zelf thuis doen, of door een tandarts laten doen. In dit artikel vertel ik meer over leehnavasor deze twee opties.

 

Ten eerste, de prijs van het bleken. Wat kost tanden bleken nou eigenlijk? Bij de tandartsengroep Witgebit lopen de prijzen van het professioneel bleken van tanden uiteen van 20 tot 80 euro. De goedkoopste behandeling duurt twee keer 40 minuten en is bedoeld om te kijken of het bleken van je tanden iets voor jouw is. De duurste behandeling, die van 80 euro, duurt acht keer 20 minuten en kan zelfs de geelste tanden weer wit maken.

In vergelijking met het laten bleken van je tanden bij de tandarts, is een tandenbleekset meestal goedkoper. De prijzen van een dergelijke lopen uiteen van 30 euro tot 50 euro. Hierbij krijg je echter nooit garantie dat het ook echt wit wordt, en weet je ook niet altijd wat je in je mond stopt. Sommige bleekkits voldoen niet aan de Europese Richtlijnen en kunnen zo schade aan je gebit aanrichten.  

 

Tanden bleken thuis is dus de goedkopere optie, maar het brengt wel meer risico’s met zich mee. Als je niet veel geld wil uitgeven aan je tanden, is een tandbleekset de perfecte keuze, als je voor wat meer veiligheid en garantie wil gaan, raad ik je aan om je tanden door een tandarts te laten doen.

https://witgebitnederland.nl/