Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Waar ben ik naar op zoek als ik een laptop ga aanschaffen?

Op het gebied van laptops heb je altijd veel keuze. Er zijn namelijk enorm veel laptops. Wanneer je van plan bent om een laptop te gaan koken, zou je je eerst moeten afvragen waarvoor je de laptop wilt gaan gebruiken. Wanneer je dit hebt gedaan, is het vervolgens makkelijker om een bij jou passende laptop te vinden. Wellicht ben je veel onderweg met je laptop. Een klein formaat, zoals 14 inch, is dan handig. Wat ook mogelijk is, is dat je graag video’s bewerkt of gamet op je laptop. Dan is het slim dat je zoekt naar een laptop die beschikt over een krachtige processor. Als je graag tegelijkertijd in meerdere programma’s wilt werken, hoor je te zoeken naar een groter werkgeheugen. Door het afwegen van dit soort keuzen zal je sneller een laptop vinden. Dit is dan een laptop die compleet bij jou past. Er is echter nog een optie, want je kan zelf je laptop samenstellen. In deze blog worden twee belangrijke onderdelen van een laptop toegelicht.

 

Een fijn werkend toetsenbord

Voor een laptop of desktopcomputer, is een toetsenbord onmisbaar. Het is fijn dat er voor iedere situatie wel een passend toetsenbord is. Zo bestaat er een draadloos toetsenbord. Je kunt hiermee meer bewegingsvrijheid hebben, omdat de verbinding via bluetooth of een usb-ontvanger verloopt. Er bestaat ook een toetsenbord wat bedraad is. Dit toetsenbord is geschikt voor basistaken zoals het surfen op internet en e-mailen en surfen op het internet.

Als je veel klikt op een dag, wordt er aangeraden om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken. Het gebruik van dit toetsenbord kan polsongemakken voorkomen. Wanneer het zo is dat je veel met cijfers te maken hebt, zou je het beste een numeriek toetsenblok kunnen gebruiken in je laptop. Dit staat ook wel bekend als een keypad.

 

De processor

Het hart van je computer bestaat uit een processor. Dit wordt afgekort met CPU. De processor bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid van je computer. De processor zijn prestaties worden bepaald door meerdere factoren. Je kunt hierbij onder andere denken aan de hoeveelheid cache, de kloksnelheid, de serie en het aantal cores. Intel en AMD produceren de processors. Het kiezen van een processor is een keuze die belangrijk is. Neem hier de tijd voor, zodat je veel plezier kunt hebben aan je laptop op maat.

http://economy.nl