Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Unieke, goudgele daken van riet

Wanneer je door de bossen of weilanden loopt, zie je vaak boerderijen of huizen met rietendaken. Hoewel het er mooi uitziet, is dit niet het enige voordeel van riet als dakbedekking. Het is namelijk ideaal isolatiemateriaal, waardoor jij de winter lekker warm door kan komen zonder te moeten kampen met een hoge energierekening. Daarbij komt dat rietendaken te allen tijde waterdicht zijn en jou beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Om die reden heb jij niet alleen weinig last van temperatuurverschillen, maar is het dak ook bestendig tegen windstoten en regenval. Daarnaast kan je langdurig genieten van een rietdak, namelijk zo’n twintig tot dertig jaar! Waar wacht je dus nog op? Laat je snel informeren over rietdaken door de experts van Van den Bergh Rietdekkers.

Misschien denk je er niet direct aan bij een nieuwbouwwoning, maar rietdaken worden steeds geliefder. Het goudgele riet straalt een uniek dak uit en is ook nog eens zeer functioneel. De ambachtslieden van Van den Bergh Rietdekkers begrijpen deze liefde voor rietdaken en doen daarom hun uiterste best om deze geweldige rietdaken op allerlei woningen te realiseren. Als geen ander weten zij daarom hoe je drie essentiële aspecten van een rietdak in de praktijk moet brengen. Om te beginnen is het belangrijk dat ieder rietdak onder de juiste hellingshoek gerealiseerd wordt. Hoe steiler het dak namelijk loopt, hoe makkelijker water afgevoerd kan worden. Een tweede punt is het zorgen voor licht en lucht, zodat het riet makkelijk en snel kan drogen na hevige regenbuien. Dit is cruciaal, omdat het dak daardoor langer mee zal gaan dan gemiddeld. Ook zal dit voorkomen dat er mos- of algenaanslag op het dak komt. Tot slot is onderhoud de derde pijler voor een ideaal rietdak, waarbij er op slijtplekken en aanslag gecontroleerd moet worden.

Is jouw interesse in een rietdak gewekt? Aarzel dan niet langer, maar neem snel contact op met de rietdekkers van Van den Bergh!

https://www.rietwerk.nl/