Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Meterkast vervangen

Meterkast vervangen

Het vervangen van de meterkast is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen schakelen professionals in om de kast te vervangen. Er zijn ook maar weinig mensen die de kast zelf kunnen vervangen. Met twee linker handen gaat het je niet lukken om de kast te vervangen. Ben je technisch goed aangelegd en weet je het een en ander van klussen? Dan is deze klus misschien wel wat voor jou. Tijdens de enorm lang durende lockdown zit er niks anders op dan klusjes in het huis te verrichten. Hoe je precies een meterkast vervangt en wat de voor en nadelen er van zijn gaan we hier in deze blog behandelen.

Zoals hierboven al vermeld werd: Een meterkast vervangen is niet voor iedereen weggelegd. Ga dus niet aan de slag als je twee linker handen hebt.  Daarnaast moet je kennis en kunde hebben van bepaalde elektrische aansluitingen. Bij het vervangen komen er heel wat zaken kijken. Bij het moderniseren van een oude meterkast zijn er veel minder stroom aansluitingen dan in een modern huis. Dit komt omdat we vroeger natuurlijk veel minder stroom gebruikte dan nu. Nu staan er tientallen elektronische apparaten in het huis zoals een tv, alarmsysteem, inductie-kookplaat en de wasmachine. Als je een oud huis dus modern wilt maken, moet je de meterkast wel vervangen.

Wat wij je toch echter aanraden is om contact te zoeken met een professioneel bedrijf. Zij weten precies wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen. Het gevaar van het zelf dan is dat je niet alle kennis en kunde hebt over al de aansluitingen. Het verkeerd aansluiten van bepaalde netwerken kan zorgen voor brandgevaar. Ook kan je de verkeerde bedrading gebruiken wat kan resulteren tot flikkerende lampen, brandlucht en kleine schokjes in de draden. Neem dus contact op met een professioneel bedrijf en laat hun de meterkast vervangen.

https://www.groenewegendelft.nl/