Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Dit heb je nodig om je website te laten maken

Om een website te laten maken is het nodig om een eigen domeinnaam te hebben, website hosting, een goed WordPress thema en de juiste plugins.

Eigen domeinnaam

Een eigen domeinnaam is erg belangrijk bij het starten van uw website. Deze naam laat uw toekomstige klanten het liefst meteen weten welk product of welke dienst u aanbiedt. De beste domeinnamen zijn dus namen waarbij het meteen duidelijk is waar de site over gaat. Heeft u bijvoorbeeld een fietsenwinkel, gebruik dan het woord fiets in uw domeinnaam. Daarnaast is het handig als uw domeinnaam niet te lang is. Dit is namelijk makkelijker te onthouden, maar past ook goed op een eventueel visitekaartje.

Website hosting

Dit betekent in feite dat u een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (een snelle computer in een speciaal datacentrum), huurt. De host zorgt ervoor dat uw site en e-mail blijven werken door de nodige updates uit te voeren, de server te beveiligen en de server zo te configureren dat elke website snel draait. Uw nieuwe mailadres zal ook een plek krijgen bij de host.

WordPress thema’s

WordPress installeert meteen met het downloaden van dit programma al een thema. Dit is de lay-out van uw website. U kunt bij WordPress uit duizenden thema’s kiezen, die al zijn ontworpen en gratis te downloaden zijn. Wanneer u de site uitbesteed aan een professioneel bureau, kunnen zij deze thema’s ook nog eens helemaal naar uw wens aanpassen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kleuren laten veranderen, maar ook het design. Het is ook mogelijk om een heel eigen thema’s te laten maken.

WordPress plugins

Plugins zijn stukjes software die extra mogelijkheden toevoegen aan uw site. Zo kunt u een plugin toevoegen waardoor er een contactformulier kan worden gemaakt of een plugin om uw website sneller en veiliger te maken. Welke u nodig heeft, hangt af van uw wensen. Professionele bedrijven kunnen dit goed inschatten en kunnen u adviseren welke plugins u nodig heeft.

Website laten maken

Een site kost veel tijd en werk, daarom kunt u ook een website laten maken. Bij SiteToGo helpen wij u graag om een complete en professionele site te maken, geheel naar uw wensen! Bekijk de website voor de mogelijkheden.