Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe gerechten. Wat is er nu lekkerder dan het gebruiken van verse seizoensgroenten in deze gerechten? In deze blog zetten wij de lekkerste groenten van de lente voor je op een rijtje. Klaar? Kokkerellen maar!
Seizoensgroenten Het koken met groenten van het seizoen is altijd een top idee. Deze groenten zijn ook altijd lekkerder dan groenten die niet in het seizoen zijn geteeld. Dit komt doordat de omstandigheden waarin ze groeien op dat moment perfect voor ze zijn. Daarnaast maken ze ook nog een kortere reis naar ons bord waardoor de kwaliteit beter blijft. Ook zijn seizoensgroenten een stukje duurzamer dan niet-seizoensgroenten. Wanneer je bijvoorbeeld aardbeien in de winter wilt kweken, zal je ook zomerweer moeten nabootsen. Dit creëren van die zomerse omstandigheden kost erg veel energie. Daarnaast worden ze buiten het seizoen dus ook duurder door al die energie die extra verbruikt wordt. Seizoensgroenten zijn dus een (prijs) bewuste keuze!
Boerenkool Deze groene vitaminebom is echt een groente van de lente. Hij zit vol met goede voedingsstoffen zoals vitamine A, B2, B6 en C. Ook is hij gevuld met foliumzuur, calcium en ijzer. Dit zijn allemaal stoffen die ervoor zorgen dat je sterk en gezond blijft. Boerenkool klinkt niet als de meest veelzijdige groente, aangezien je als snel uitkomt op ‘boerenkool met worst’ recepten. Maar ga eens out-of-the-box met een heerlijk spinazie en boerenkool soepje, of maak lekkere wraps met feta.
Paddenstoelen We zien ze overal weer, de paddenstoelen. Niet alleen de niet eetbare variant komt weer in de tuin tevoorschijn, maar ook de eetbare paddenstoelen groeien weer. Met paddenstoelen kan je alle kanten op. Ze zitten boordevol met vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Maak een lekker stoofpotje met deze toppers of ga voor een lekkere paddenstoelen risotto met noten.
Witlof You love it or you hate it: witlof. Het is een groente waar je eindeloos mee kan variëren in gerechten. Deze groente zit vol met vitamines, ijzer, kalium, magnesium, calcium en natrium. Zo gezond, dat het eigenlijk niet kan onderbreken uit je maaltijden. Je kan hem gebruiken in een heerlijke ovenschotel samen met ham en eieren. Of maak er een frisse salade van met appel en rozijnen.
Disposable Direct Sta je al te popelen om deze seizoensgroenten te verwerken in je maaltijden? Dat snappen wij helemaal! Maar wij bij Disposable Direct snappen ook dat je soms je maaltijden mee onderweg neemt. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan disposables en take away servies. Neem snel een kijkje op disposabledirect.nl en wie weet neem jij binnenkort jouw lekkerste gerechten veilig mee onderweg.
|
https://www.packagingdirect.nl/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Vergeet creatief, verdien geld! wordpress website maken Vanwege mijn activiteit hoor ik vaak vragen over website / bedrijfspromotie op internet. Op een gegeven moment werd ik het zat om...
- Tips tegen eenzaamheid na verlies Tips tegen eenzaamheid na verlies Een geliefde of dierbare verliezen beïnvloedt je leven. Vaak wordt de periode tussen het overlijden en de uitvaart als een...
- Village business ideas Aatmanirbhar Bharat, het idee dat door de regering wordt gepropageerd en gesteund, heeft alles te maken met technisch en financieel zelfredzaam worden. Het moedigt de...
- Bij Tandenborstelexpert vind je alles voor de optimale mondverzorging We weten allemaal dat een goede mondverzorging noodzakelijk is. We leren het onze kinderen als een van de vroegste zelfzorg regimes. Dat doen we natuurlijk...
- Waarmee kan een beddenspeciaalzaak jou van dienst zijn? Moet je tegenwoordig nog een bezoek brengen aan een beddenspeciaalzaak wanneer je graag een nieuw bed wenst te kopen of niet? Het is een vraag...
- Waarom kiezen voor COREtec PVC? Een COREtec PVC vloer is de beste pvc-vloer als we naar de duurzaamheid kijken. De COREtec pvc vloer is gemaakt van gerecycled hout, bamboe, gebrande...