Look up in wonder
Image default
Management

Village business ideas

Aatmanirbhar Bharat, het idee dat door de regering wordt gepropageerd en gesteund, heeft alles te maken met technisch en financieel zelfredzaam worden. Het moedigt de ondernemers van de nieuwe generatie aan risico’s te nemen en assertief te worden in hun aanpak om het glazen plafond te doorbreken. Het initiatief van de regering is niet exclusief voor ondernemers uit de grote steden, maar heeft een universele aantrekkingskracht en is ook bedoeld voor ondernemers uit kleine steden en dorpen.

 

Aangezien meer dan 70% van de bevolking in dorpen en kleine steden woont, zijn de mogelijkheden om nieuwe bedrijven te starten in deze gebieden groter. Aangezien de meeste bedrijven in het landelijke achterland direct of indirect afhankelijk zijn van de landbouw of een aanverwante sector, zijn er een aantal mogelijkheden die kunnen worden verkend en mettertijd tot bloei kunnen komen. Hieronder worden enkele van de bedrijfsideeën besproken die in de kleine steden kunnen worden verkend, zodat ondernemers een idee kunnen krijgen.

 

Enkele van de bedrijfsideeën voor beginnende ondernemers in kleine steden/dorpen zijn:

 

Meelfabriek

Een ander idee dat de moeite van het onderzoeken waard kan zijn, is de oprichting van een meelfabriek. Op het platteland is er geen schaarste aan grondstoffen (graan) voor de meelfabrieken, bovendien kopen de mensen het verpakte meel niet op de markten zoals in de stedelijke gebieden. Het is een zeer haalbare en winstgevende zaak als men naast tarwe ook andere granen maalt zoals maïs, haver, gerst, sorghum, en specerijen zoals kurkuma, chilipeper, enz.

 

De meelfabriek kan de producten ook met winst leveren aan nabijgelegen steden en gemeenten. Het is een goede zaak en vereist weinig geld, maar een goede elektrische aansluiting om de zaak op te starten en te runnen.

 

Kleinschalige productie-eenheden

Plattelandsgebieden en kleine steden zijn ideale locaties om kleinschalige productie-eenheden te beginnen om te voldoen aan de vraag in de lokale omgeving en om producten te leveren aan nabijgelegen steden en dorpen. Deze productie-eenheden kunnen voor verschillende producten zijn zoals:

 

Agarbatti

Kaars/ luciferdoosje

Papieren beker/papier bord

Verpakkingsprodukten

Wegwerpzakken, enz.

Deze producten hebben een grote markt in stedelijke gebieden, terwijl de grondstof op het platteland in overvloed aanwezig is om een winstgevende zaak te worden met een snel rendement.

 

Kledingzaak

Reizen naar grote steden om kleding te kopen voor speciale gelegenheden of voor dagelijkse behoeften is heel gewoon in dorpen. Het starten van een kledingwinkel met goede merken, stoffen en variëteit is een zekere weg naar succes, mits de eigenaar goede contacten heeft met de kledingleveranciers en de toeleveringsketen intact is.

 

Als u de laatste mode, ontwerpen en stijlen van kleding kunt aanbieden, zal er een goede vraag naar de producten in de dorpen en kleine steden zijn. U kunt ook zorgen voor kleermakersdiensten en handgemaakte producten voor de klanten in de winkel.

 

Pluimvee/veehouderij

De pluimveehouderij groeit in hoog tempo met actieve steun van overheidsinstanties. Bovendien is het niet kapitaalintensief en is er niet veel grond voor nodig. Een persoon moet echter wel enige ervaring hebben om het bedrijf te runnen. Er is een enorme vraag naar pluimveeproducten op het platteland en in de steden, wat het rendement van de investering ten goede komt. Aanvankelijk kunt u beginnen met een beperkt aantal vogels en ook de kwaliteit en de verscheidenheid van de vogels, en met de tijd kan het bedrijf groeien. Samen met de lokale vraag kunt u adverteren en het vlees/eieren in steden verkopen.

 

Kunstmest/bestrijdingsmiddelen winkel

Aangezien de plattelandseconomie grotendeels op de landbouw is gebaseerd, is het economisch zeer zinvol een kunstmest/bestrijdingsmiddelenzaak te beginnen. Het is noodzakelijk een vergunning aan te vragen voordat u met de zaak begint. Bovendien kunt u samen met meststoffen en bestrijdingsmiddelen ook zaden bewaren.

 

Docentdiensten

Het tekort aan goed gekwalificeerde leraren op het platteland is een groot probleem en het kan een goed bedrijfsidee zijn om een bijlescentrum te beginnen met daarvoor in aanmerking komende leraren in dienst van het centrum. Het zal niet alleen werk verschaffen aan gekwalificeerde plaatselijke jongeren, maar het zal de mensen ook helpen om dichter bij huis een goed onderwijsinstituut voor hun kinderen te vinden. Het bedrijf vereist niet veel kapitaal en ruimte, en, is een goede zakelijke mogelijkheid om te verkennen, op voorwaarde dat u de kwalificatie en de nodige vaardigheden hebt om een centrum te runnen. De bijlesdienst kan beginnen met een beperkte mankracht, maar zal met de tijd groeien.

 

Melk/zuivel centrum

Vanwege de overvloed aan melk op het platteland is het runnen van een melkcentrum een goed bedrijfsidee. Het kan melk ophalen bij individuele huizen en die leveren aan melkveebedrijven. Er is minder geld nodig om een melkcentrum te beginnen, maar de persoon moet wel gekwalificeerd zijn om het centrum te runnen. Het ophalen en leveren van melk is alleen mogelijk door een samenwerkingsverband aan te gaan met een melkveebedrijf. Voor het opstarten van een lokaal zuivelproject zijn financiële middelen nodig, die kunnen worden verkregen bij verschillende financiële instellingen, waaronder banken en NBFC’s zoals Lendingkart.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/