Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Zo maak je een QR-code

QR-codes zie je vandaag de dag overal. Denk aan advertenties, vacatures en folders. Overal is wel zo’n QR-pictogram te vinden. Ook op producten uit de supermarkt is vaak een QR-code te vinden. Maar hoe werkt dat nou precies en hoe maak je zo’n code? Een QR-code is eigenlijk gewoon een barcode, maar dan wat geavanceerder. QR staat voor Quick Response. De ontwikkelaar van de kan bepalen wat scannen van de code te zien krijgt. De code toont veel gelijkenissen met een internet URL die je naar een website stuurt als je het aanklikt. De QR-code werkt ongeveer hetzelfde, met het verschil dat je de QR-code moet scannen in plaats van aan moet klikken. Na het scannen zie je de informatie die de ontwikkelaar beschikbaar heeft gesteld.

Een QR-code maken is ook niet lastig. Je hebt een desktop of laptop met aangesloten printer nodig. Daarbij is QR-code generator handig, deze kun je gewoon downloaden. Tot slot heb je een internetlink nodig, dit is de pagina waar de informatie op komt te staan. Wanneer je de QR-code generator opent moet je de toepassing (bijv. URL), de inhoud (link naar video of website) en een formaat (bijv. JPG) kiezen. Vervolgens kan je de code genereren. De QR-code is vierkant en zwart/wit. Als de code gegenereerd is kan deze worden opgeslagen en worden uitgeprint. Zo simpel is het. Als je hem hebt uitgeprint kun je hem gaan scannen. Dit kan je het best doen met een tablet of smartphone. Je download een goede QR-code scanner uit de App store en je hem scannen.

Behalve een informatieve tekst heb je ook nog vele andere opties met de QR-code. Je kunt er bijvoorbeeld ook filmpjes aan koppelen. Aan mogelijkheden geen gebrek. Als je de QR-codes echt op producten wilt printen is de aanschaf van een QR code printer aan te raden. Een gespecialiseerd bedrijf in bedrijfsprinters zoals KBA Metronic heeft een groot aanbod op dit gebied.

http://kba-metronic.com/nl