Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Wees voorbereid op ongelukken op de weg.

Zoals iedereen weet zit een ongeluk in een klein hoekje en het hoeft negen van de tien keer nog geen eens jouw (eigen) schuld te zijn. Dit is al helemaal het geval als je aan het auto rijden bent. Er zijn genoeg ongelukken gebeurd in de afgelopen jaren, waarbij het roekeloos rijgedrag van een andere weggebruiker voor schade of in sommige gevallen zelfs een fatale afloop zorgde bij een andere weggebruiker. Maar wat kunt u hier (Zelf) aan veranderen of beter gezegd hoe kunt u zich hierop voorbereiden, indien het u een keer mocht overkomen?

Het is ten allen tijden raadzaam om een pakket voor noodgevallen in de auto te bewaren. Dit pakket bestaat vaak uit wat verband, een blusdeken, een warmtedeken (voor mensen die net een ongeluk hebben gehad, etc. Echter is het ook handig om een auto verbanddoos aan te schaffen en in uw voertuig te bewaren. In het geval dat u en uw medepassagiers of een medeweggebruiker een ongeluk krijgt, dan kunt u ter plekke de wonden verzorgen en/ of volledig behandelen, aangezien het in sommige gevallen wel even kan duren voordat de ambulance ter plekke is.

Een ander, handig hulpmiddel om ten allen tijden in uw voertuig te bewaren is een blusser. Het maakt niet uit wat voor soort brandblusser het is, echter is een schuimblusser toch het middel dat het meest hiervoor wordt aangeschaft. Het is (zeer) handig om een brandblusser in uw auto te bewaren, gezien het feit dat een auto toch een machine blijft. Dit houdt in dat uw auto op een bepaald moment toch een keer te maken krijgt met bepaalde (technische) problemen of oververhitting, waardoor er vlammen kunnen ontstaan in uw auto (vaak onder de motorkap. Het is in dat geval zaak dat u zo snel mogelijk de brand gelust krijgt en in sommige gevallen is een blusdeken niet voldoende. Indien het u niet lukt om de vlammen te doven of te blussen, dan kan het zo zijn dat uw auto ontploft (zodra de vlammen bij de benzinetank komen.

http://www.schoens-safety.nl