Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Veiliger door het verkeer met een achteruitrijcamera

Het is voor een bestuurder van een voertuig belangrijk om goed zicht te hebben rondom het voertuig. Dat heb je echter niet bij alle voertuigen. Vrachtauto’s, bussen, camper en caravans hebben een grote dode hoek achter het voertuig. Dit zorgt ervoor dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan tijdens het achteruit rijden. Ook kan een bestuurder niet goed reageren in bepaalde situaties als de bestuurder niet weet wat er achter het voertuig gebeurd. Het is daarom veel veiliger als de bestuurder op deze plekken wel zicht heeft 

Een achteruitrijcamera kopen is voor grote voertuigen in deze situaties aan te raden, omdat je met deze camera de dode hoek kunt zien. Als je een achteruitrijcamera goed bevestigd heb je geen dode hoek meer achter het voertuig. Daardoor kun je zien wat er achter het voertuig gebeurd en kan je beter op verkeerssituaties anticiperen. Voor voertuigen met een grote dode hoek is dit een echte aanrader, omdat deze voertuigen het meeste last hebben van de dode hoek. 

Afhankelijk van het voertuig kun je een draadloze achteruitrijcamera of een bekabelde achteruitrijcamera kopen. Een draadloze achteruitrijcamera is alleen gevoeliger voor storingen. Het komt bij sommige varianten van draadloze achteruitrijcamera’s voor dat je het beeld krijgt van een andere auto die in de buurt is. In sommige gevallen kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Het is dan ook niet gewenst als je beeld krijgt van een andere auto. Verder kost de draadloze variant meer dan de bekabelde achteruitrijcamera. De draadloze variant is daarom alleen geschikt voor situaties waar het niet mogelijk is om een kabel te trekken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in het geval van een caravan of het kan zijn dat je de camera voor meerdere voertuigen wilt gebruiken. Alleen in deze gevallen is het de moeite waard om een draadloze variant te overwegen, nadat je alle opties voor een bekabelde camera hebt bekeken. 

http://www.vanzwitserland.nl/