Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Vakantie naar Rusland

Het is een land dat niet veel mensen als vakantiebestemming zullen kiezen, en dat is jammer. Het is namelijk het grootste land ter wereld, heeft een rijke cultuur en heel veel mooie locaties op te zien. Een vakantie in Rusland is alles behalve saai. Je kunt er van alles doen en moet je dus zeker minimaal een keer in je leven bezoeken. Volgens ervaringen shoestring zijn er twee reizen die zeker de moeite waard zijn.

De eerste is een reis waarbij je de twee grote steden van het land zult bezoeken: Sint-Petersburg en Moskou. Je zult eerst naar Sint-Petersburg vliegen waar je dan een aantal dagen verblijft.Na die dagen zul je per nachttrein naar Moskou rijden. Je kan daar in slapen zodat je uitgerust in de ochtend in Moskou arriveert. Na een aantal dagen Moskou zul je weer op Amsterdam vliegen.

De tweede reis die wordt aangeraden is de Transsiberië Express. Voor deze reis moet je wel wat dagen vrij nemen. Je zult namelijk twee weken onderweg zijn. Er zijn ook nog langere reizen waarbij je nog meer te zien zul krijgen. Bij deze reis zul je eerst naar Moskou vliegen waar je twee dagen de stad kunt verkennen. Vervolgens zul je de grote reis tegemoet gaan met de trein. Je zult langs de mooiste natuur gaan door Rusland en Mongolië. Je zult af en toe wat steden of meren bezoeken. Vervolgens kom je op de eindbestemming Beijing. Daar zul je ook eventjes blijven. De terugreis is een vlucht van Beijing naar Amsterdam. Dan is het tijd om na te genieten van de reis. Deze reis kun je overigens ook doen via nrv reizen.

Voor beide reizen heb je een visum nodig. Voor de tweede reis heb je ook een visum nodig van Mongolië en China. Je kunt dit zelf doen maar ook door de tussenpersoon laten regelen. Er komen dan wel extra kosten bij kijken. Bij beide reizen zijn alle hotels inbegrepen. Je slaapt in een middenklasse hotel met eigen douche en wc.

https://www.dalreizen.nl/