Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Trends voor in huis

Een initiatief wat deze zomer gestart is, is het Slow Fashion Summer initiatief. Hierbij wordt aandacht besteedt aan een groot probleem. Dit probleem is namelijk de negatieve impact van de snelle mode industrie. De mode-industrie zorg namelijk voor enorme hoeveelheden waterverbruik, wat gelijk staat aan 32 miljoen zwembaden van Olympische afmetingen ieder jaar. Daarnaast vormt de CO2 uitstoot van de mode industrie acht procent van de mondiale uitstoot van broeikasgassen en het blijft groeien. Voor het initiatief zijn 2500 mensen nodig die er samen voor kiezen om in de zomer van het jaar 2018 geen kleding te kopen. In ieder geval geen nieuwe kleding, tweedehands kleding en kleding ruilen is wel toegestaan. Het is ook een goede kans om wat creatiever te worden met de tachtig procent van kleding die je nooit draagt. Wanneer deze groep mensen van 21 juni 2018 tot en met 21 september 2018 geen nieuwe kleding kopen, zal dit zo’n 90 miljoen liter aan water schelen. Daarnaast wordt er door het niet kopen van nieuwe kleding 360 duizend kilo CO2 minder uitgestoten. Productie van kleding is verdubbeld tussen het jaar 2000 en het jaar 2014 en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de term fast fashion. Dit betekent dat de tijd die tussen het showen op de catwalk en het verkopen in de winkels maar heel kort is. Er worden dus in korte tijd heel veel kledingstukken geproduceerd.

 

Wil je er wel voor zorgen dat je kleding en schoenen mooi blijven, kies dan voor een goed wasmiddel en voor verf voor schoenen en suede schoenen verven om deze mooi te houden. Zo blijft je kleding mooi en hoef je dus niets nieuws te kopen.

 

Na het zien van al deze cijfers, hopen we dat we je overtuigd hebben om mee te doen. Lukt het je niet om meteen drie maanden geen kleding te kopen, begin dat gewoon met een maandje en kijk hoe het gaat.

https://www.leerverfshop.nl