Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Softcover boek drukken

Softcover boek drukken is waar drukkerijen het meeste aan verdienen. Dit komt doordat mensen tegenwoordig niet meer op zoek zijn naar boeken met harde kaft. De boeken met harde kaft zijn moeilijk mee te nemen onderweg en ze zijn ook nog eens veel duurder dan softcover boeken.

De softcover boek is dan ook ontstaan vanuit het concept om boeken mee op reis te kunnen nemen. Zodat mensen onderweg in de auto of trein gewoon een boek konden lezen. De kosten van softcover boek drukken lagen veel lager en al snel kochten mensen liever de softcover boek.

Deze trend is blijven voortzetten en nu is softcover boek drukken de hoofdtaak van een drukkerij. Hardcover drukken gebeurt nog wel. Dit gebeurt vooral bij hele populaire boeken omdat er dan veel winst gemaakt kan worden. De populaire boeken worden toch wel gekocht ongeacht op wat ze gedrukt zijn. De lezers wachten er namelijk meestal jaren op. Ze hebben dan ook niet het geduld om op softcover boek drukken te wachten.

Hier spelen de uitgevers dan ook slim op in door te wachten met softcover boek drukken. Ze gaan pas beginnen met softcover boek drukken wanneer de verkoop van hardcover boeken begint af te nemen.