Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Schimmel in de badkamer voegen

Het huishouden is heel moeilijk om bij te houden. Het is niet erg als je hier een daar een hoopje rotzooi hebt liggen. Maar er zit een verschil tussen iets wat rommelig is en iets wat vies is. Viezigheid is een stuk minder onschuldig en hardnekkig vuil kan zelfs slechte invloed hebben op je gezondheid. Het is al helemaal vervelend als je schimmel in je huis hebt. De perfecte groei omstandigheden voor schimmel zijn vocht en warmte. Het komt dus vaak voor in je badkamer. Helaas kan het ook op andere plekken onstaan en in dit artikel ga ik vertellen waar schimmels kunnen groeien en wat je er aan kan doen.

Als eerst kan vocht doorslaan van de buitengevel. Dit gebeurd vaak bij oudere panden. Het vocht dat op de buitengevel zit slaat dan door op de binnenmuren en hierdoor kunnen schimmels ontstaan. Vaak wordt dit probleem opgelost door een waterdichte beschermlaag te plaatsen op de voorgevel van het huis.

Zoals ik net al zei ontstaan schimmel bij vocht en dus in de badkamer. Het liefst groeit schimmel op het plafon en de voegen badkamer. Op het plafon ontstaat schimmel door het stijgen van condens. Dit is de gas vorm van water en dit stijgt omdat het warm is. Als het weer water wordt als het op het plafon zit ontstaat er dus makkelijk schimmel. Een goede afzuigkap kan dit voorkomen.

In de badkamer voegen blijft veel water liggen. Dit komt onder andere omdat het lastig droog te maken is. Je gaat niet als je gedoucht hebt met het puntje van je handdoek de voegen droog maken. Hier is helaas ook niet echt een oplossing voor. Het enige wat je kan doen is een handdoek neer leggen van te voren om het te minimaliseren. Hiernaast moet je de afzuigkap enige tijd aan laten staan om er voor te zorgen dat het verdampte water alsnog afgevoerd kan worden.

https://voegxpert.nl