Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Scandinavië

Als we denken aan Scandinavië, lopen de gedachten erg uit een. Het eerste waar iedereen waarschijnlijk aan denkt, is koud weer en weinig zon. In de winter is dit ook zeker zo; de zon gaat daar in de middag al onder. Maar in de zomer is het gewoon lekker weer in vooral het Zuiden van de landen. De temperaturen zijn dan te vergelijken met Nederlandse temperaturen. Iets anders waar je misschien aan denkt is het noorderlicht. In Scandinavië is het namelijk in het Noorden zo dat in de winter het noorderlicht verschijnt. Dit is een soort dansende groene gloed aan de hemel. Daarnaast zullen de gedachten misschien meteen gaan naar de fjorden; nergens ter wereld heb je zo veel mooie fjorden als in Noorwegen. Dit zorgt voor prachtige plaatjes; groene natuur, veel grote watervallen en natuurlijk de zee die er tussen ligt. Met zoveel mooie natuur om zich heen is het ook niet gek dat wat wij kennen als  de ‘Scandinavische kleuren’ allemaal aardkleuren zijn. Ten slotte zullen mensen die niet zoveel met de landen hebben, meteen denken aan Ikea. Ikea is natuurlijk bekend om de goedkope meubilair en de Zweedse gehaktballetjes.

Wat is Scandinavië eigenlijk? Scandinavië is de naam voor 3 landen, namelijk: Denemarken, Noorwegen en Zweden. Deze landen hebben alle 3 een vergelijkbare taal en ook een vergelijkbare cultuur. Hierdoor voelen de inwoners van deze 3 landen zich erg verbonden met elkaar.

Maar zijn al onze gedachtes stereotypen of is het echt waar Scandinavië uit bestaat. Het beeld van de natuur klopt grotendeels, hoewel de landen ook mooie, brede stranden te bieden heeft waar je lekker kunt zwemmen. Maar het stereotype van de Ikea klopt niet helemaal. Het is namelijk erg jammer dat Zweden zo bekend is van de Ikea, want op het gebied van meubilair heeft het veel meer te bieden. Een van de belangrijkste termen in de meubilair wereld is namelijk ‘scandinavisch design.’

 

https://www.moosefarg.nl/