Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Psychologische hulp

Het is tegenwoordig veel normaler dan vroeger; naar de psycholoog gaan. Vroeger hing er een groot stigma omheen. Alleen mensen met hele complexe problematiek gingen er heen. Mensen met een depressie, een eetstoornis, obsessief compulsief stoornis of een posttraumatisch stress stoornis moesten er zelf maar uitkomen wat ze deden. Het was niet geaccepteerd om daar professionele hulp voor te zoeken. Gelukkig is dat nu wel heel erg veranderd. Mensen durven voor ‘lichte’ klachten al naar de huisarts te gaan, om door verwezen te worden naar de psycholoog. Sommige mensen zijn er na een klein aantal sessies al van opgeknapt en kunnen dan weer verder.
Maar helaas is het nog niet helemaal geaccepteerd door de omgeving van de mensen die de hulp willen. Er zijn nog veel culturen in Nederland waar er erg op mentale kwaaltjes wordt neergekeken. Dit komt vooral uit de religieuze hoek en de traditionele hoek. Hierdoor voelen veel mensen zich nog steeds niet comfortabel om aan hun omgeving te vertellen dat ze inderdaad bij de psycholoog lopen.
Voor die mensen is het hebben van een online psycholoog ideaal. Dan hoef je niet steeds te verklaren waar je heen gaat, maar kan je eens in de twee weken even een uurtje bellen en praten over je problematiek. Hierdoor kan er een oplossing voor gezocht worden en kan jij je leven weer van een hogere kwaliteit leven. Deze online psychologen zijn erg makkelijk te vinden. Zoek op google ‘goede psycholoog amsterdam’ en je zult het snel kunnen vinden. Daarnaast kun je ook voor zwaardere problematiek, zoals traumaverwerking behandeld worden. Dit is ‘emdr therapie amsterdam’ op google. 
Al met al, hoe je omgeving er ook op zou reageren, zoek altijd professionele hulp als je die nodig hebt. Dan kan jij je ontwikkelen tot een gezond en gelukkig mens, en eerlijk gezegd, wat wil je nog meer?

https://piekerpoli.nl/