Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Praktische klustips

Wanneer je besloten hebt om je huis te verbouwen is het altijd handig om een paar praktische klustips te hebben. Het maakt hierbij niet uit of je een beginnende klusser bent of al gevorderd, tips zijn natuurlijk altijd welkom. Met de volgende praktische klustips kun je de veiligheid waarborgen en voorkomen dat je vooraf en tijdens het klussen met problemen komt te zitten.

Het is belangrijk om, voordat je gaat beginnen met klussen, een aantal zaken op orde hebt. Dit kan helpen, omdat je zo weet waar je allemaal aan moet denken en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Zorg ervoor dat je een draaiboek maakt waarin alle klussen omschreven staan die je wil gaan uitvoeren. Hierbij is het belangrijk om elke klus stap voor stap te beschrijven en eventuele checklists maakt met benodigdheden. Zo weet je precies voor welke klus je bijvoorbeeld snelbouwschroeven nodig hebt en voor welke klus je woodies schroeven nodig hebt. Zorg er ook voor dat je hierbij eventuele nummers van kleuren bijhoudt wanneer je verf gebruikt. Als je er achter komt dat je te weinig verf hebt, kun je deze namelijk eenvoudig bijbestellen en weet je precies welke verf je nodig hebt.

Ga van te voren even na of je een bouwvergunning nodig hebt voor de klussen die je gaat doen. Dit kun je navragen bij de Dienst Bouw- en Woningtoezicht van je gemeente.

Het is belangrijk dat je niet zomaar een muur sloopt. Het kan namelijk zo zijn dat het een draagmuur is en je die dus niet zomaar mag slopen. Je kan een bouwkundige raadplegen bij dit soort constructieve veranderingen. Deze hebben er vaak veel verstand van en kan je adviseren over wat je wel en niet kan doen.

Probeer niet teveel te bezuinigen op materialen. Uiteindelijk kunnen duurdere producten je vaak veel tijd en ergernissen schelen. Vaak zijn deze producten ook een stuk veiliger dan de goedkopere varianten.

https://www.bnvtools.nl/