Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Ontdek waarom een grondige reiniging van uw binnenlucht noodzakelijk is!

Niemand houdt van vieze lucht in huis. Wat de oorzaak ook is, de meeste mensen willen dat hun huis altijd fris ruikt. Anderen geven dan weer de voorkeur aan een neutraal geurloos huis. Wat ook je voorkeur is: het is nooit leuk om in een slecht ruikend huis te wonen.

 

Diverse oorzaken van slechte luchtkwaliteit in huis

Vieze geurtjes in huis hebben verschillende oorzaken. Zo ruik je dikwijls een katten- of hondengeur als je bij iemand op bezoek bent die huisdieren houdt. Vaak is de eigenaar van de dieren er zich niet van bewust. Soms merkt het baasje van een de kat of hond de geur zelf ook op. Niets is zo ergerlijk als thuiskomen en meteen in een walm van vieze geurtjes terechtkomen. Je hoeft trouwens geen huisdieren te houden om last te hebben van een muf ruikende geur in huis. Een slecht verluchte woning, een hoge vochtigheidsgraad of schimmels zorgen eveneens voor een slecht ruikend huis. In eerste instantie denken mensen er niet aan om een luchtreiniger te kopen. Er zijn trouwens diverse andere oorzaken die, zonder geur te verspreiden, de luchtkwaliteit in huis negatief beïnvloeden. Hierbij denken we aan te droge lucht of aan een te hoog CO² gehalte. Dit merk je als bewoner van je eigen huis niet altijd op! Geurhinder is voor vele mensen nog steeds de eerste indicatie voor een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Dat is de reden waarom vele mensen in eerste instantie niet kiezen voor een luchtreiniger, maar voor luchtverfrissers!

 

Gebruik geen luchtverfrissers als alternatief voor een luchtreiniger of luchtzuiveraar!

Luchtverfrissers vind je overal. Je hoeft maar de eerste de beste supermarkt binnen te gaan en je vindt een heel gamma aan luchtverfrissers zoals spuitbussen, geurkaarsen, blokjes, apparaatjes die je slechts in het stopcontact moet stoppen en de frisse bloemengeur of zeelucht komen je tegemoet. Deze producten zijn echter geen luchtreinigers of luchtzuiveraars! Ze maskeren enkel de slechte geur en verbeteren de luchtkwaliteit niet. Een luchtfilter kopen om binnenlucht te reinigen, is de enige efficiënte oplossing!

 

Hoe luchtreinigers de luchtkwaliteit verbeteren:

Wie echt de luchtkwaliteit van zijn of haar woning wil verbeteren kan niet zonder luchtreinigers. Deze luchtzuiveraars doen meer dan het maskeren van vieze geurtjes. Ze nemen namelijk de oorzaak van de geurhinder weg! Luchtreinigers zijn bijvoorbeeld uitgerust met speciale filters. Zo worden de stoffen die de geur veroorzaken door deze filters opgenomen. Dit geldt trouwens ook voor stoffen die vele allergieën opwekken. De huisstofmijt is er maar één van. Wie zijn of haar huis wil zuiveren van bacteriën en virussen, kiest beter voor een luchtreiniger die werkt op basis van ionisatie. Is de luchtkwaliteit in je huis slecht omdat de lucht te droog is, dan kies je beter voor luchtreinigers die de vochtigheidsgraad van de lucht in huis ook kunnen verhogen.

 

Onze raad: kies altijd voor luchtreinigers in plaats van luchtverfrissers! Enkel zo kun je de oorzaak bij de wortel aanpakken! Een luchtfilter kopen om binnenlucht te reinigen, is de enige oplossing!