Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Niet meer een hele middag thuis

Een pakketje bestellen voelt voor vrouwen aan als een cadeautje kopen voor je zelf, je krijgt het ook nog eens thuis bezorgd en je kan het pakketje openmaken. Het is allemaal geweldig en zo ervaren de vrouwen het ook. Het online opzoeken naar het juiste wat je wil gaan bestellen ook al zijn het schoenen, kleding, sieraden of andere gebruiksvoorwerpen voor in het huis of om bij zich te hebben. Online shoppen is de uitkomst voor degene die weinig tijd hebben om zelf de stad in te gaan. Maar nu zitten ze nog met een enkel probleem. Wanneer het pakketje wordt thuisbezorgd, ben je vaak niet thuis. Althans als je het besteld omdat je aan het werk bent en je dus vroeg de deur uit gaat en laat weer thuiskomt. De bezorgers werken namelijk precies dezelfde tijden die je zelf ook werkt. Het thuis blijven voor je bestelling is daarom vaak nog best wel vervelend omdat vele bedrijven doorgeven dat de bezorger tussen 12 uur in de middag en 17 uur in de middag kan langs komen. Het is daarom nodig om de gehele middag vrij te nemen, wat absoluut niet fijn is natuurlijk. Weer een halve dag minder.

Sommige dames vertrouwen dan ook op de oudere buurvrouw direct naast hun, dat zij het pakketje kan aannemen en wanneer ze dan thuiskomen, het pakketje alsnog die dag kunnen ontvangen en dus kunnen ophalen bij de buurvrouw. Echter een aantal bezorgbedrijven maken er tegenwoordig al gebruik van, een gps-volgsysteem. Een GPS Tracker wordt daarvoor in de bezorgwagens gemonteerd en geeft iedere minuut een signaal af waar het voertuig op dat moment is. Op deze manier kan het bezorgbedrijf een preciezere tijd doorgeven, en soms kan je het zelfs via een speciale app zien waar de wagen op dat moment is. Hoe gaat dat in zijn werking.

Het pakketje komt binnen bij het sorteercentrum en wordt gesorteerd waar het heen moet. De bezorgers hebben vaak hun eigen wijk en speciale routes. Het pakketje wordt gekoppeld aan de bestelbus, en wordt gekoppeld in de app aan je ordernummer. Degene die de bestelling heeft geplaatst krijgt een mailtje dat het pakketje is overgedragen aan de bezorger en in de ochtend dat de bezorger onderweg is. Door het gps-volgsysteem kan er precies gekeken worden waar de auto is en hoe laat deze verwacht aan te komen bij je huis om het pakketje af te leveren. Zo kan er op een goede manier gebruik worden gemaakt van een voertuigvolgsysteem. Maar de GPS Tracker heeft meer voordelen. Op deze manier kan de ondernemer ook precies zien waar de wagens zijn op welk moment, hoeveel kilometers zij rijden en wat het rijgedrag is. Zo kan er op een gemakkelijke en eenvoudige manier een kilometerregistratie plaats vinden.

https://mygpstracker.nl/