Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Niet binnen maar buiten

In het tijdperk van spel computers en mobieltjes wordt er weinig buiten gespeeld. Hier kun je zelf verandering in brengen door leuk origineel buiten speelgoed aan te schaffen zodat de kinderen wel graag naar buiten gaan om er mee te spelen. Het hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn ook leuke spelletjes die bijna niks kosten. In dit artikel wat leuke voorbeelden van goedkope en normaal geprijsde speeltoestellen en andere leuke dingen om mee te spelen in de tuin of ergens anders buiten.

De eerste is eigenlijk gratis: flessenvoetbal. Vroeger deed ik dit ook vaak buiten toen spelcomputers nog maar weinig werden gebruikt. Toen speelde iedereen altijd buiten en was voetbal met flessen heel leuk om af en toe te doen. Het gaat als volgt: iedereen vult een fles met water en zet die in een veld of op een pleintje neer. Je moet jouw eigen fles water verdedigen. Als je er een trap tegen aan geeft zal er water uit vallen. De fles moet je zo snel mogelijk weer recht op zetten. Als iemand zijn fles leeg is, is die af. De laatste die over blijft wint.  

Als je een leuk speel toestel zoekt voor in de tuin raad ik een schommel aan. Zeker houten schommels staan erg leuk in de tuin en hoeven niet zo veel ruimte in beslag te nemen. Sowieso zijn speeltoestellen hout erg leuk om in de tuin te plaatsen. Het ligt er wel aan hoe groot de tuin is uiteraard. Voor een kleinere tuin is een schommel leuk. Heb je een grotere tuin, dan is het leuk om een speelhuis neer te plaatsen. Dit kun je zelf doen of een kant en klare speelhuis nemen. Een watergevecht is ook leuk, vooral in de zomer als het lekker weer is. Iedereen neemt een supersoaker en het gevecht kan beginnen!

https://www.buitenspeelgoed.nl/