Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Luister uw favoriete station overal

Radio is een middel dat overal ter wereld gebruikt wordt, radio heeft verschillende functies en is vaak per land verschillend. Zo kan radio zijn voor vermaak of informeren. Vermaak radio’s draaien vaak muziek en zorgen ervoor dat de luisteraar kan genieten van zijn of haar favoriete muziek. In Nederland zijn er veel radiostations, deze stations hebben ieder een andere doelgroep, ze kunnen zicht richten op een bepaalde groep luisteraars of op een bepaald genre. Tussen de genre en doelgroep zit vaak wel een relatie, dit zorgt er dan ook vaak voor dat de doelgroep het station zelf op zoekt.

In Nederland wordt er veel geluisterd naar verschillende stations. Zo ook sky radio, sky radio staat bekend om haar muziekkeuze en dat deze constant muziek afspeelt. Ook beloven zij dat ze op een dag niet 2 keer hetzelfde nummer draaien. Ook spelen zij graag in op het seizoen en draaien vaak rond kerst alleen maar kerstnummers. Er worden elk jaar veel kerstnummers gemaakt, dit maakt het voor sky radio gemakkelijk om dan heel de dag verschillende kerstmuziek te draaien. Sky radio luisteren kan via de radio, maar dit kan ook via web radio. Online radio is aan het opkomen omdat het radio luisteren mogelijk maakt op de computer zo kan ieder zijn of haar eigen radiostation beluisteren.

Maar via web radio kan er ook geluisterd worden naar andere stations die vaak niet op de radio aanwezig zijn. Ook kleine stations krijgen hier de kans om van zich te laten horen. Het wordt zo ook mogelijk gemaakt om radio te luisteren uit andere landen. Het is dan mogelijk om radio te luisteren uit Europa, maar ook uit andere delen van de wereld. Zo kan er geluisterd worden naar het Canadese station sonic 102.9. Dit zorgt ervoor dat u een variatie aan muziek kunt ontvangen vanuit heel de wereld.

http://www.radioguide.fm/