Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Hoe kan ik bewuster leven?

Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen. Er is veel nieuws over global warming tegenwoordig. Dit betekent dat de aarde opwarmt door het hoge koolstof gehalte in de lucht. Dit komt onder andere door uitlaatgassen, gasgebruik in huis en bedrijven die chemische stoffen uit stoten. Het begint nu zo erg te worden dat de hele aarde elk jaar met zoveel graden hoger verwarmd wordt. Hierdoor kan er extreme droogte ontstaan. Dit heeft Nederland ook al meegemaakt. De afgelopen zomers was er een extreme droogte bij de boeren, waardoor soms het water zo min mogelijk gebruikt moest worden omdat er anders een tekort zou ontstaan.

Nu willen de meeste mensen weten hoe ze een steentje kunnen bijdragen aan bewuster leven, zodat het niet hun schuld is als de aarde opwarmt. Een goede manier om bewuster te leven is om zonnepanelen te installeren en een warmtepomp. Een warmtepomp is een pomp die een huis kan verwarmen zonder gas te gebruiken. Dit heet duurzaam verwarmen en brengt de energielasten omlaag elke maand. Dit is niet alleen een goed investering voor je geld, maar ook om duurzamer te leven.

Een warmtepomp zorgt er ook voor dat je huis lekker verwarmt is. De warmte blijft hangen, waardoor je het niet meer koud hoeft te hebben in huis, zelfs niet in de winters waar de wind heel ijzig is. Een extra trui aan doen is niet meer nodig en je kan gewoon weer normaal gaan bewegen, zonder te waggelen als een pinguïn. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je katten waar je telkens op stapt omdat je ze niet kan zien als je zoveel truien hebt.

De aarde is een plek die we allemaal moeten koesteren. Als we het nu verpesten, is er geen weg terug. En daarom moeten we allemaal duurzaam gaan leven.

https://techneco.nl