Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Hoe installeer ik mijn vaatwasser?

 

Het installeren van een vaatwasser is prima door u zelf te doen. Aan de hand van onderstaand stappenplan kunt u uw vaatwasser zonder enige problemen aan sluiten en kunt u er vandaag nog gebruik van gaan maken. Het kan verstandig zijn, om vooraf de handleiding van uw vaatwasser door te lezen. Er kunnen nog wel eens specifieke aanwijzingen in staan die de installatie net iets anders maken. In principe zou elke vaatwas machine aan de hand van onderstaande stappen geïnstalleerd kunnen worden.

Het stappenplan

  1. Als uw vaatwasmachine in uw aanrecht verwerkt wordt, is het verstandig om eerst het keukenkastje dat eromheen komt te staan te demonteren. Wanneer het keukenkastje volledig moet worden verwijderd, omdat deze niet meer past om de vaatwasser heen, dient u het gehele kastje weg te halen.

  1. Ga vervolgens na of het nodig is om een nieuw stopcontact te installeren. In de meeste keukens zit er wel een stopcontact in de buurt, maar dit is niet altijd het geval. Soms is het daarom nodig om een nieuw stopcontact aan te maken.

  2. Zorg er daarna voor dat het stroomdraad door de keukenkastjes naar het stopcontact kan lopen.

  3. Zorg er daarna voor dat er een verbinding wordt gelegd tussen de afvoer- en de waterslang. Als er nog geen afvoer beschikbaar is voor de vaatwasser, kunt u deze op een bestaande afvoer aansluiten door PVC buizen.

  4. Vervolgens kunt u de water waterslang gaan koppelen aan de waterleiding, zodat uw vaatwasmachine van water voorzien is. Is er nog geen waterleiding? Dan is het slim om – indien mogelijk – zelf een waterleiding aan te leggen.

  5. U kunt de vaatwasmachine vanaf nu aansluiten op de elekrticiteit.

  6. Het enige wat nog rest is het aanbrengen van de vaatwasmachine in het keukenblok. Schuif de vaatwasser rustig naar binnen en zorg dat de elektriciteit niet te dicht bij de water toevoer zit.