Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Het vrijgezellenfeest

Het vrijgezellenfeest vier je met je beste vrienden of vriendinnen. Voordat je in het huwelijksbootje stapt en waarschijnlijk nooit meer het huis uit komt (of mag komen), willen je vrienden je nog één keer wat laten zien van de echte wereld. Dat is de reden waarom wij het omdopen in vrijgezelligfeest.

Er bestaan verschillende activiteiten die mannen en vrouwen tijdens zo’n avond kunnen ondernemen. Dat is enkel maar logisch.

We stellen hier een aantal activiteiten voor die momenteel erg populair zijn op vrijgezellenfeesten. Mocht je de taak hebben gekregen om er eentje te moeten organiseren voor je beste vriend of vriendin, hier komen de tips:

De escape room

Een escape room is ongetwijfeld het vrijgezellenuitje van dit moment. Sluit de bruid of bruidegom op in een kamer en probeer er samen eruit te komen. Laat de vrijgezel ook een leuk pakje aantrekken. Bij de meeste escape rooms wordt na het spel nog een groepsfoto gemaakt en op social media gezet. Zo krijgt de bruid of bruidegom nog eens extra veel aandacht op Facebook.

Uitgaan

Velen van ons houden van stappen of gewoon uitgaan. Natuurlijk kun je er tijdens de vrijgezellenavond iets extra’s van maken. Verkleedpartijen en gekke opdrachten zijn nog altijd schering en inslag. De aanstaanden lopen vaak, gek uitgedost, midden op straat of in het café. De vrienden blijven grijnzend op afstand. De slachtoffers maken zich onsterfelijk belachelijk. Het vooraf innemen van enkele alcoholische versnaperingen kán helpen om deze overgangsrituelen te doorstaan.

Karten

Voor de sportievelingen onder ons is het leuk om voor het stappen nog even lekker te gaan karten. Zo geraak je alvast in de juiste sfeer. Dit lijkt leuk voor avontuurlijke mannen die graag als echte macho’s tegen elkaar racen in kleine skelterachtige racewagens. Ook dames laten zich niet langer kennen. Zij vinden het even leuk om de adrenaline door hun lijf te voelen gieren.

Paintball

Paintball: dat is lekker op elkaar schieten met verfkogels in een donkere hal, of in een afgelegen bos. Je draagt speciale kleding en een dikke bril. Je ziet er niet uit en alsof dat nog niet genoeg is kan er elk moment op je geschoten worden. Als je geraakt wordt zit je onder de verf en is het game-over voor jou. Als je de stress die dit spel oplevert aankunt, is dit zeker een aanrader. Succes is verzekerd. Ook hier komen de sterke verhalen achteraf.

Tot slot

We willen je vooral meegeven dat er genoeg mogelijkheden bestaan om een vrijgezellenfeest te organiseren. Wie nog meer tips wil, kan deze wellicht online vinden. Op gespecialiseerde websites kom je zeker aan je trekken. Vaak kan je op deze websites ook arrangementen vinden, waarmee je avondje uit nog voordeliger wordt.

Maar wat jullie ook doen, het voornaamste blijft natuurlijk dat de bruid of bruidegom een onvergetelijke avond beleeft.