Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Het gevaar van een tekort aan vitaminen.

Steeds meer mensen kennen het belang van vitaminen voor het menselijk lichaam. Hierdoor wordt/ is het voor de mens belangrijk dat alle benodigde vitaminen binnen worden gehaald. Echter vraagt dit soms nog best lastig, aangezien de meeste mensen wel weten waarom en waarvoor de vitaminen van belang zijn, maar in de meeste gevallen weten de mensen niet waar zij de vitaminen in terug kunnen vinden. Uiteraard is dit niet het geval voor de belangrijkste vitaminen, maar er zijn ook nog andere redenen waarom mensen bepaalde vitaminen binnen krijgen.

Deze redenen zijn voornamelijk terug te vinden in bepaalde gewoonten, tradities en voorkeuren. Een gewoonte kan zijn dat men bijvoorbeeld op maandag gyros eet, op dinsdag aardappelen met spinazie (en een stukje vlees), etc. Een traditie kan zijn dat men alleen halal-vlees of vis mag eten en een voorkeur kan zijn dat men geen vis of bepaalde groenten lust en deze daardoor ook niet of nauwelijks (zal) eten. Echter zijn de vitaminen niet alleen belangrijk voor een gezonder leven, maar ook voor bepaalde lichamelijke functies. Deze functies zullen namelijk zwakker of slechter worden, naarmate het vitaminetekort toeneemt. Een voorbeeld hiervan is het tekort aan vitamine d. Net als bij een ziekte krijgt men dan last van afnemende energie en enkele symptomen. Vitamine d tekort symptomen zijn botverweking, pijn in de botten, spierslapte en spierkrampen en Osteoporose. Bij het geval van botverweking worden de botten geleidelijk aan zwakker, waardoor de pijn in de botten ontstaat en in (Zeer) zeldzame gevallen kunnen er zelfs botbreuken ontstaan. Bij Osteoporose verliezen de botten belangrijke bestandsdelen (zoals kalk en andere mineralen) en botbalkjes, hierdoor worden de botten broos. Hier merkt men niks van totdat er een botbreuk plaatsvindt.

In enkele gevallen kan men ook Rachitis (Engelse ziekte) als een symptoom krijgen. Deze ziekte is in feite een aandoening aan het skelet. Dit is met name een symptoom dat bij kinderen voorkomt die een tekort aan vitamine d lijden. De ziekte zorgt ervoor dat de botgroei verstoord wordt en in de meeste gevallen van deze ziekte krijgen de kinderen hierdoor kromme benen.

Mocht u er zeker van willen zijn dat u en uw gezin voldoende vitaminen binnenkrijgen, ga dan naar Topvitamins.nl en bestel vandaag nog uw vitaminetabletten.

http://www.topvitamins.nl