Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

Een printer voor thuisgebruik

Al tientallen jaren kun je een printer in de huizen van Nederlanders vinden. Vroeger was een een luxe product die alleen rijkere families hadden, tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een printer in huis en is de aanschaf niet duur. Toch zijn er constant trends en ontwikkelingen op het gebied van printers voor thuisgebruik. Lees snel verder voor de trends en ontwikkelingen op dit moment.

Vandaag de dag gebruiken nog steeds de meerderheid een continuous inkjet printer thuis in plaats van laserprinters. Dit komt omdat die mooie kleurafdrukken kan maken en je kunt er ook nog mee scannen of kopiëren. Zeker voor consumenten is de optie om mooie foto’s te printen belangrijk, en dat is iets wat een inkjet printer goed kan. De prijs vergeleken met een laserprinter was ook een stuk lager. Momenteel is dat nog steeds zo. Vroeger duurde het opstarten van een laserprinter ook een stuk langer da neen inkjet printer. Tegenwoordig is dat niet meer zo gelukkig. Een ander verschil is dat laserprinters een soort droge poeder gebruiken in de vorm van een toner. Inkjet printers gebruiken vloeibare inkt. Het is wel een stuk duurder om vloeibare inkt te gebruiken in plaats van toners. Het is wel anders als offline coderen waarbij geen verbinding nodig is. Offline coderen wordt vooral in fabrieken gedaan. Bijvoorbeeld bij verpakkingen maken aangezien ze daar willen dat de productie door kan blijven gaan. Draadloze verbindingen kunnen dus problemen veroorzaken.

Wil je liever een 3D printer? Deze technologie staat nog in haar kinderschoenen maar de technologie gaat wel snel. Je kunt een 3D printer kopen maar printen zal heel lang duren. Er wordt wel onderzoek naar gedaan en het printen zal steeds sneller kunnen. Ook metalen kunnen in de toekomst worden geprint. In ziekenhuizen zal ook steeds meer geprint worden. Bijvoorbeeld nieuwe organen of botten zouden in de toekomst eenvoudig geprint moeten worden. Voor de consumenten is het nog even geduld hebben.

http://www.kba-metronic.com/nl/