Look up in wonder
Image default
Arts / Photography

De kerstboom versus de kunstkerstboom

Sinterklaas is weer het land uit en dat betekent dat er weer plaats mag gemaakt worden voor de kerstboom. Voor de meeste mensen is december een hele gezellige maand met veel vreugde, familie en vrienden. Wat nou echt sfeer geeft in je huis is de kerstboom of toch de kunstkerstboom? Het kan een lastige keuze zijn. Een kunstkerstboom blijft jaren goed maar heeft niet de geur en feel van een echte kerstboom. En daarnaast wat is duurzamer? De kerstboom of de kunstkerstboom? In deze blog gaan we de vragen beantwoorden.

De prijs

De prijs van een kunstkerstboom ligt een stuk hoger dan een normale kerstboom. Voor €20 kan je een mooie grote echte kerstboom in huis halen. Je kan ervoor kiezen om de boom op te halen of te bestellen. De prijs van een kunstkerstboom ligt een stuk hoger. Je hebt een budget kunstkerstboom vanaf €40 maar deze boom lijkt alles behalve echt. Wil je een kunstkerstboom die levensecht lijkt? Dan betaal je al gauw €120. Een kunstkerstboom met lampjes is nog duurder. Je betaalt wat meer voor een kunstkerstboom maar naar een aantal jaar heb je het er wel uit.

Duurzaam

De impact tussen beide soorten bomen is lastig te vergelijken. Eigenlijk is een kunstkerstboom alleen duurzamer als je de boom minimaal 20 jaar gebruikt. Als je toch een normale kerstboom gaat kopen lig dan niet al te gekke afstanden af. Een andere optie waarvoor je zou kunnen gaan is een tweedehands kunstkerstboom. Je hoeft niet perse een nieuwe kunstkerstboom aan te schaffen maar je kan de boom ook overkopen van iemand anders. Zo heb je een goedkope kunstkerstboom en je bent duurzaam bezig.

Na de kerst

Na de kerst kan je natuurlijk je kunstkerstboom af takelen en weer opbergen. Maar wat doe je met de echte kerstboom? Je kan de boom een verder leven gunnen en hem planten in je tuin. Veel mensen kiezen ervoor om de boom te verbranden maar wij raden aan om je boom in de tuin te planten.

https://www.xmasdeco.nl/