Look up in wonder
Image default
Vakantie

Wat te doen in Angra do Heroismo met een huurauto

Angra do Heroismo, meestal alleen Angra genoemd, is een prachtige stad op het eiland Terceira in Portugal. De stad werd gesticht in 1478 en het is historisch gezien een van de belangrijkste steden van de Azoren geweest. De stad werd in 1983 door de UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed.

Door zijn ligging in het midden van de Atlantische Oceaan lijkt Angra op weinig andere Europese steden en de vele historische vestingwerken rond de stad zijn het bewijs van hoe belangrijk Angra was in de handel en de verovering van Europa vanaf de 15e eeuw. De beste manier om deze historische stad te verkennen is door een auto te huren bij een van de vele autoverhuurbedrijven in de stad. Vergelijk de prijzen van huurauto’s online voordat u vertrekt. Er zijn veel autoverhuurmogelijkheden op de luchthaven of in de stad. Van Avis tot Europcar, je vindt een heel scala aan autoverhuurbedrijven in Angra. Je kan de prijzen van de autoverhuurdiensten gemakkelijk online op je verblijfplaats vergelijken. Veel hotels bieden ook hun eigen huurauto’s aan of je kan hen vragen om een vergelijking te maken van de autoverhuurdiensten en zo een goedkope huurauto te kiezen voor de duur van je verblijf.

Hieronder vind je de dingen die je kan doen in Angra do Heroismo met je huurauto.

1. Bezoek het Palácio dos Capitães-Generais

Dit enorme gebouw, dat aan het eind van de 16e eeuw door de jezuïeten werd opgetrokken, was de zetel van de eerste eenheidsregering van Angra na de verdrijving van de jezuïetenorde in de jaren 1700. In de daaropvolgende jaren werd dit historische gebouw het koninklijk paleis voor Peter IV en Carlos I van Portugal. Tegenwoordig doet het complex dienst als de officiële residentie van de president van de regionale regering van de gemeente Terceira.

Tijdens een persoonlijke geleide rondleiding zal je een beter inzicht krijgen over het verleden van de streek en de rol die dit monumentale gebouw heeft gespeeld in de vorming van die geschiedenis.

2. Ontdek de geschiedenis van de stad in het Museu de Angra do Heroísmo

Dit is sinds de jaren 1960 het belangrijkste museum van Angra. Het is gevestigd in het Convento de Sao Francisco, dat dateert uit de 17e eeuw en er is ook een kerk en klooster op het terrein, die even indrukwekkend zijn.

Het museum herbergt een grote en diverse collectie die gewijd is aan de vroege nederzetting van Angra, volkstradities, religieuze praktijken, militaire geschiedenis en handel. Je kunt in dit museum uniformen, wapens, munten, speelgoed, paardenkoetsen, schilderijen, beeldhouwwerken en nog veel meer zien.

3. Bewonder de uitbarsting van de Guilherme Moniz vulkaan op de Monte Brasil

Ten zuiden van Angra liggen de overblijfselen van de enorme berg die is ontstaan na de uitbarsting van de vulkaan Guilherme Moniz. Deze bevindt zich aan het einde van een landengte die wordt beschermd door de kerk en het fort van Sao Joao Baptista. Je kan met je huurauto in een paar minuten naar de top rijden, hoewel veel mensen besluiten om naar de top te lopen.

De prachtige panorama’s vanaf de top maken de klim zeker de moeite waard. Je ziet de verschillende vestingwerken van de stad, grazende herten, jeneverbes-, buxus- en heidevegetatie en de hele stad Angra voor je liggen vanaf de top van de Monte Brasil.

Er zijn nog zoveel dingen te doen en te zien in Angra dat het het beste is om je huurauto in het centrum van de stad te parkeren en de stad te voet te verkennen, beetje bij beetje.

https://www.autoportugal.nl