Look up in wonder
Image default
Vakantie

Ga naar de camping, dat is goed voor je

Ken je dat t-shirt met de tekst “I don’t need to therapy, I just need to go camping”? In die grap lijkt meer waarheid te zitten dan je op eerste gezicht zou denken. Want een tijdje op de camping is goed voor je.

Op de camping kom je tot nieuwe oplossingen

Iedereen heeft problemen, of uitdagingen waar ze mee worstelen. Een makkelijke oplossing lijkt onvindbaar. Je kunt je creativiteit aanwakkeren door een andere omgeving op te zoeken, met andere ervaringen dan thuis.

De camping stimuleert de ontwikkeling van je kinderen

Neem je kinderen mee naar de camping. Daar groeien ze van. Niet dat ze meteen 10 centimeter groter zijn, dat niet. Maar door ze eens wat anders te laten beleven dan de tablet of smartphone, stimuleer je hun brein en help je hen hun motoriek te ontwikkelen. Laat ze spelen in het zand, zwemmen in de rivier en klimmen in bomen.

Op de camping slaap je beter

Die-hard kampeerders weten het al jaren: op de camping slaap je stukken beter. Is het de frisse buitenlucht, of komt het doordat je wakker wordt met de zon? Is het de grotere blootstelling aan daglicht? Wie het weet mag het zeggen. Maar ook als je geen flauw idee hebt wat de oorzaak is, een nachtje goed slapen is pure winst.

Bonus: extra vitamine-D op de camping

De meeste campings adverteren er niet mee, geen enkele brengt het in rekening: extra vitamine D. We weten allemaal dat ons lichaam bij zonlicht vitamine D aanmaakt. We weten ook dat vitamine D zorgt voor sterkere botten en een betere stemming. Op de camping heeft de zon een groot deel van de dag de kans om je lichaam aan te zetten tot aanmaak van vitamine D.

Van kamperen wordt je actiever

Een verblijf op de camping maakt je actiever en sportiever. Veel kampeerders gaan lekker wandelen of mountainbiken. Ook een duik in het zwembad lonkt. Maar zelfs als jij het liefst de hele dag met een boek voor de tent zou zitten, ontkom je op de camping niet aan lichaamsbeweging. Gewoon, omdat je op een leuke manier wordt uitgedaagd om in beweging te komen.

Op de camping ben je blijer

Eigenlijk is het simpel: op de camping voel je je een stuk gelukkiger dan normaal. Je krijgt meer zonlicht, meer frisse lucht en wat beweging. Je voelt je meer verbonden met de wereld om je heen. Dat alles samen maakt dat je een stuk lekkerder in je vel zit.

Zoek vandaag nog de camping die perfect bij je past en plan je eerstvolgende kampeeruitje!