Look up in wonder
Image default
Vakantie

Spanje: meer dan de costa’s

Spanje is een razendpopulaire bestemming voor strandvakanties. Niet onterecht, want de stranden lijken eindeloos en het nachtleven in de populaire toeristenplaatsen is ongeëvenaard. Maar Spanje is zoveel meer dan alleen de costa’s.

Van de ruige Pyreneeën, tot de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada. Van de grandeur van Grenada tot de zonnige vlaktes van Andalusië. Zelfs als het op klimaat aankomt, heb je een grote keuze. Kies je voor het gematigde klimaat en het groene landschap van het noorden, de droge zomers van de binnenlanden of het mediterrane klimaat van de oostkust.

Als toerist heb je in Spanje de hotels voor het uitzoeken. Vanwege de populariteit is het aanbod enorm. Niet alleen dat, een hotel in Spanje is ook nog eens betaalbaar. Het nadeel van de hotels is echter wel dat ze vaak allemaal hetzelfde zijn. Kies eens een andere accommodatie. Kies voor accommodatie die je hetzelfde comfort biedt, maar dan met een veel avontuurlijker gevoel. Ga je volgende vakantie in Spanje naar de glamping.

Glamping is luxueus kamperen, in een tent of lodge die geheel ingericht voor je klaar staat bij aankomst. Bij glamping ben je eigenlijk altijd buiten, maar dan wel met de perfecte uitvalsbasis om van alles te ondernemen.

Wat te doen tijdens je glamping vakantie in Spanje

Hoewel de accommodatie bij glamping in Spanje erg comfortabel is, wil je er natuurlijk wél op uit trekken. Trek er een dagje uit en bezoek bekende steden zoals La Curuña in het noorden, Barcelona in het oosten of Madrid in het centrum van het land. En vergeet niet een bezoek te brengen aan het duizenden jaren oude aquaduct van Segovia.

Volg Flamenco-lessen in Sevilla, laat je meeslepen tijdens een voetbalwedstrijd in Camp Nou of woon de Misa del Pelegrina bij in de kathedraal van Santiago de Compostella.

Zelf koken?

Je accommodatie op de glamping is uitgerust met een eenvoudige keuken. Je kunt dus elke avond je eigen eten verzorgen. Handig, dat wel. Maar…wil je echt koken in het land van Paella en churros, waar je op elke straathoek zo een typische tapas bar vindt?

Als je op zoek bent naar een gevarieerde vakantie, waarin je nieuwe dingen ziet, avonturen beleeft en tegelijkertijd helemaal kunt ontspannen én een wereld te ontdekken hebt, dan is glamping in Spanje een veilige keuze. Op www.glampings.com is een mooi aanbod te vinden van glamping mogelijkheden in Spanje. Laat je inspireren, of boek direct.