Look up in wonder
Image default
Eten en drinken

7 redenen waarom aardappelen uw ware redder kunnen zijn in tijden van crisis

Als je de mogelijkheid krijgt om je hele gezin te voeden door in moeilijke tijden slechts één gewas te telen, dan zijn we er zeker van dat de meesten van jullie uiteindelijk van plan zijn aardappelen te pootgoed. Dus hoewel ze onder normale omstandigheden misschien een bescheiden reputatie hebben, kunnen ze in moeilijke tijden als echte supersterren worden beschouwd.

Als u zich afvraagt ​​waarom we een dergelijke claim hebben ingediend, hebben we ook een lijst met redenen samengesteld om deze te ondersteunen.

Reden # 1:

Zoals hierboven vermeld, is het beste van aardappelen dat ze gemakkelijk te kweken zijn en dat je geen machines nodig hebt om ze te verwerken. Dus slechts één persoon kan ze kweken en oogsten. Aan de andere kant, zelfs als u op zoek bent naar een gezin perceel met aardappelen, zou ook dit slechts minimale arbeid en aandacht vereisen, wat bijna iedereen aankan. Daarnaast hoeven aardappelen, in tegenstelling tot andere graangewassen, niet te worden gemalen, gedorst, gecombineerd of verwerkt. Het enige wat je hoeft te doen is ze uit de aarde trekken, het vuil met water verwijderen en gewoon koken.

Reden # 2:

De reden waarom het een ideaal voedselproduct kan zijn om te overleven, is omdat aardappelen krachtig verpakt zijn met een grote voedingswaarde. Er zijn onderzoeken die anders beweren, maar toch bevat het de helft van de vitamines C en B6 en het kalium dat het lichaam nodig heeft om de hele dag door te werken. Bovendien worden aardappelen ook beschouwd als een goede bron van vezels, foliumzuur, niacine, thiamine, magnesium, mangaan en meer.

Reden # 3:

Als je op zoek bent naar een gezond alternatief voor granen en bonen, dan zijn aardappelen iets voor jou. Aardappelen zijn zelfs beter verteerbaar dan bonen, die ook moeten worden geweekt. Dus als je iemand bent met gluten gevoeligheden of je doet het niet goed met granen, dan kunnen aardappelen je ideale alternatief zijn.

Reden # 4:

In noodscenario’s leveren ze de broodnodige calorieën die je nodig hebt om te overleven. Daarom, als we ons een tijd voorstellen waarin u alleen maar overal heen zou lopen of fietsen omdat de benzineprijzen stijgen of de stroom uitvalt, zult u hout moeten hakken om te verwarmen, dat is waar u extra calorieën nodig heeft en zelf verbouwd aardappelen zijn dan een grote hulp.

Reden # 5:

Aardappelen kunnen ook worden geteeld als de ruimte beperkt is. Ze hebben niet veel land nodig en dat betekent dat je ze kunt verbouwen in bloembakken, emmers van voedselkwaliteit, kartonnen dozen, hoge zelfgemaakte containers en alle andere soortgelijke plaatsen.

Reden # 6

Aardappelen kun je maandenlang veilig bewaren op de juiste temperatuur en in een ouderwetse wortel kelder. Je moet er echter voor zorgen dat ze uit de buurt zijn van uien en knoflook, want die twee kunnen het bederven.

Reden # 7

Je moet ze ook schrobben en in plakjes snijden om ze in een dehydrator of zelfs over te drogen. Het beste van gedehydrateerde aardappelen is dat ze minder ruimte innemen en je het gemak bieden om ze zo lang als je wilt in luchtdichte containers te bewaren.


Nu u weet dat aardappelen planten het beste voor u kan zijn in tijden van crisis, hopen we dat u de cirkel meteen begint met het zoeken naar plaatsen om online pootaardappelen te kopen in Nederland.