Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Voor- en nadelen van spiegel goud in de slaapkamer

Voor- en nadelen van spiegel goud in de slaapkamer

  • Spiegels doen de kamer groter lijken

Aangezien veel mensen in kleine appartementen wonen, kan het plaatsen van een grote spiegel goud in de slaapkamer naast de tweepersoonsbedden de illusie van ruimte en meer ruimte geven.

  • Spiegels verbeteren het interieur

Door een grote spiegel goud in de woonruimte te plaatsen, kan je de uitstraling ervan verbeteren en aantrekkelijker maken. Het interieur ziet er meer gepolijst uit en laat zien dat jij om je leefruimte geeft.

  • Spiegels kunnen u een veilig gevoel geven (overdag) 

Als je alleen woont, weet je hoe raar je dagen kunnen worden door alleen te zijn. Soms worden mensen bang van willekeurige geluiden, meestal omdat er niemand anders bij hen is om die geluiden te produceren. Met een spiegel goud kkan jij je dus veiliger voelen omdat je rond kan kijken zonder dat jij je hoeft te verplaatsen of op te staan.

Nadelen van spiegels in de slaapkamer

  • Spiegels verstoren de slaap

Er wordt aangenomen dat ’s nachts, wanneer de spiegels de tweepersoonsbedden weerspiegelen, ze allerlei soorten energie weerkaatsen en zelfs je eigen energie uitputten. Daardoor kan het hebben van een spiegel goud slapeloosheid bevorderen en de duur en de kwaliteit van de slaap verstoren. De door spiegels veroorzaakte energieverstoring maakt de energie in de kamer volledig verstoord, zodat er geen vereiste rust is om goed te kunnen slapen.

  • Spiegels kunnen nachtmerries bevorderen 

Als je nu in slaap valt in een slaapkamer met spiegels, kan het zijn dat je geen prettige ervaring heeft. De reden hiervoor is dat spiegels, omdat ze de energie verstoren, ook nachtmerries en onrustig slapen bevorderen. Sommigen geloven dat de ziel het lichaam verlaat als we slapen, en dat de ziel zijn eigen spiegelbeeld in de spiegel ziet. Als gevolg daarvan hebben mensen slechte dromen; maar dit is meer een anekdotisch argument.

  • Spiegels kunnen slaapdronkenheid bevorderen

Als je jezelf in de spiegel ziet vlak nadat je wakker uit een tweepersoonsbed stapt, ben je misschien niet eens in staat je eigen spiegelbeeld te herkennen. Dat komt omdat je hersenen tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het wakker zijn, en je verstoort dat proces door meteen in de spiegel te kijken. Dit staat bekend als slaapdronkenheid en het kan uw visuele sensoren ’s ochtends verstoren. 

De vraag is dus: moet je een spiegel in de slaapkamer hebben? Dit onderwerp is niet one-size-fits-all. Sommige mensen hebben liever spiegel goud naast hun tweepersoonsbedden in hun slaapkamer, anderen niet. Als je al een spiegel in de slaapkamer hebt, en je ziet niet dat het je slaapkwaliteit en -duur beïnvloedt, dan is er geen reden om de spiegel te verwijderen. Aan de andere kant, als je overweegt een spiegel in je slaapkamer te plaatsen, zorg er dan voor dat je de voor- en nadelen van die keuze overweegt. Als je nog nooit een spiegel in de slaapkamer hebt gehad, kun je de negatieve aspecten ervan nu ervaren. Je kan de spiegel altijd in je kast plaatsen om mogelijke slaapverstorende problemen te voorkomen.

Als de spiegel bijvoorbeeld rechtstreeks naar je bed is gericht, bedek de spiegel dan gewoon met een stuk stof, lakens (bij een grotere spiegel), een sjaal of iets dergelijks voordat u naar bed gaat. Dit zou goed moeten werken tegen de spiegel die reflecteert en geluid weerkaatst, wat anders zeker uw slaap zou kunnen verstoren.

spiegel goud