Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Verzorging van een bananenplant

Verzorging van een bananenplant

De trachycarpus fortunei is een populaire palmsoort onder veel Nederlanders. De tropische plant, die te verkrijgen is in verschillende maten, is vaak een leuke aanvulling voor binnen en buiten. MyPalmShop biedt een divers assortiment van de trachycarpus fortunei en helpt je de perfecte plant uitkiezen. In deze blog nemen we je mee in verzorging van deze unieke plant zodat jij weet waar je straks op moet letten. De algemene verzorging, de beste plek voor een trachycarpus fortunei én aandachtspunten tijdens de winter komen aan bod. MyPalmShop leert je graag meer over deze unieke plantensoort!

 

De trachycarpus fortunei

Uiteraard is het goed om rekening te houden met een aantal voedingseisen van de trachycarpus fortunei. Denk aan de juiste kwaliteit voeding om de mooie kleur van de palm te behouden. Mediterrane voedingsgrond werkt beter dan gewone potgrond in het geval van deze boom. Daarnaast houdt de fortunei van vocht. In de zomer mag de plant wel één keer per dag water omdat water in de zomer sneller opgaat in damp. Pas dit in de winter aan naar een keer per week omdat er anders kans is dat de wortels gaan rotten. Zorg er in de winter in ieder geval voor dat je water geeft tot de kluit minimaal lichtvochtig is. Het blad kan altijd bijgeknipt worden en heeft verder geen nadelig effect op de trachycarpus fortunei.

 

 

Vind de juiste plek  

We kennen een palm natuurlijk van verschillende warme vakantielanden. Hij houdt dan ook ontzettend van de zon. Zonlicht stimuleert de trachycarpus fortunei om te groeien. Het is niet zo dat de boom per se de hele dag zonlicht moet hebben, maar het is wel tactisch om hem te plaatsen op een plek waar hij kans heeft op het meeste natuurlijke zonlicht. Geef je de trachycarpus fortunei buiten een plekje? Dan is het goed om in de winter rekening te houden met vrieskou. Lees meer over de trachycarpus fortunei tijdens de wintertijd in onderstaand kopje. 

 

 

Trachycarpus fortunei in de winter

Gelukkig kunnen de gecultiveerde palmbomen hier tegen een vriespunt tot -17 graden. Daarbij zou je de trachycarpus fortunei wel een handje moeten helpen. Wij raden aan onder de -10 graden een ademende stof rond de plant te wikkelen. Het inpakken van de palm kan met een vliesdoek. Als de winter voorbij is, pak je de bananenplant weer uit en heeft hij de mogelijkheid om verder te groeien.

 

 

https://www.mypalmshop.nl/