Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Verbeter je slaapkwaliteit met raamfolie

Ben je een slechte slaper en kan je er maar niet achter komen waar het aan ligt? Vaak is het probleem dat de kamer waar je in slaapt niet donker genoeg is. Je lichaam maakt namelijk minder van het slaaphormoon melatonine aan als het niet of niet volledig donker is. Dit slaaphormoon heb je nodig om lang en diep te slapen. Hierdoor wordt altijd aangeraden om je kamer goed donker te houden. Vaak schijnt er namelijk meer licht door je slaapkamerdeur en/of raam dan dat je je realiseert. Dit is simpelweg op te lossen door het gebruik van raamfolie. Je hebt namelijk raamfolie wat helemaal kan verduisteren. Dit wordt ook wel verduisterend raamfolie genoemd. Hiermee kun je op een goedkopere manier je kamer helemaal donker maken.

 

Wat heb je nodig om raamfolie aan te brengen?

Vaak wordt er gedacht dat het aanbrengen van raamfolie heel moeilijk is. Dit is alleen niet het geval! Het is wel een secuur klusje maar het is over het algemeen gemakkelijk te doen. Je hebt wel een aantal dingetjes nodig om raamfolie aan te brengen. Voor het opmeten van zowel het raam als de folie heb je een rolmaat of liniaal nodig. Om af te tekenen kun je het beste gebruik maken van een potlood. Deze hebben een minder scherpe punt dan bijvoorbeeld een pen. Om het raamfolie af te snijden op de juiste maat heb je een scherp Stanleymesje nodig. Bij het aanbrengen van het raamfolie heb je voor het gladstrijken een rakel nodig. Om het raamfolie gemakkelijk aan te brengen is een plantenspuit met water en een neutrale zeep nodig. Hiermee kun je het folie nog iets corrigeren en plakt het niet direct vast. Dit is aan te raden als je nog niet zo ervaren bent. Gebruik ook zeker niet te weinig water want anders kan het alsnog in één keer vastplakken.

 

Hoe breng je raamfolie aan?

Dan gaan we nu de stappen doorlopen hoe raamfolie aangebracht wordt. 

 

  • Je begint met het opmeten van je ramen. Als je dit hebt gedaan snijd je het folie op maat maar zet hier wel 1 á 2 centimeter bovenop. Zo voorkom je dat je het folie te kort hebt afgesneden en niet meer te gebruiken is.

  • Om het folie goed te laten plakken is het goed om het raam goed schoon te maken. Dit kun je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee ontvet je het raam en zorg je dat er geen stof en vuil op zit.

  • Als het raam grondig gereinigd is kunnen we het raam voorbereiden om raamfolie aan te brengen. Gebruik hiervoor de plantenspuit en spray het raam hier goed mee nat.

  • Op elk folie zit een beschermvel. Dit is om te voorkomen dat het folie aan elkaar vast blijft plakken. Als je het folie gaat aanbrengen moet deze dus verwijderd worden. Doe dit niet in zijn geheel maar in stukjes van 10 centimeter. Zo voorkom je dat het folie aan elkaar plakt en niet meer bruikbaar is.

  • Nu is het tijd om te starten met plakken. Begin hiermee altijd in een hoek en ga zo verder met plakken. Strijk ondertussen ook de stukken die je vast gaat plakken vast met de rakel. Hiermee voorkom je dat er oneffenheden in het folie komen. Aan te raden is om het plakken met twee personen te doen. Zo voorkom je dat er een fout ontstaat die niet meer terug te draaien is.

  • Als je raamfolie helemaal naar wens is opgeplakt kun je het water eronder gaan verwijderen. Dit doe je gemakkelijk met de rakel en een theedoek die je ertussen houdt. Begin met het vegen in het midden en strijk zo naar de zijkanten. Leg wel wat handdoeken eronder want er komt aardig wat water vrij.

  • Heb je bij de eerste stap een te veel aan folie aangehouden? Dan is het nu tijd om dit te veel weg te snijden met het Stanleymesje. Nu kun je gaan genieten van het prachtige eindresultaat en de goede nachten gevuld met slaap!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/