Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Van stellingen tot entresolvloeren, zo creëert u extra ruimte in uw magazijn

Van stellingen tot entresolvloeren, zo creëert u extra ruimte in uw magazijn

Wanneer u een bedrijf heeft met een groot magazijn, herkent u zich vast wel in het volgende probleem: ruimte tekort. Vooral wanneer uw bedrijf een groeispurt doormaakt en de orders met een sneltreinvaart binnenkomen, kan het zijn dat de opslagruimte niet meer voldoende is. Soms voelt het dan net alsof u een potje Tetris aan het spelen bent om de goederen in het magazijn opgeslagen te krijgen. Niet alleen ontzettend vervelend en tijdrovend, het kan er ook nog eens voor zorgen dat u geen extra orders meer kunt aannemen en dus ‘nee’ moet verkopen. Wij snappen maar al te goed dat u deze situatie het liefst zoveel mogelijk probeert te vermijden. Daarom hebben wij voor u deze blog geschreven. Hierin leggen wij graag uit hoe u extra ruimte in uw magazijn kunt creëren. Van stellingen tot entresolvloeren. 

 

Stellingen

Omdat magazijnen vaak over een zeer hoog plafond beschikken, zijn stellingen een uitstekende manier om meer opslagruimte te creëren. Stellingen zijn eigenlijk niets meer of minder dan hoge open kasten waar u verschillende goederen in op kunt slaan. Vaak worden deze goederen met pallet en al op de stelling geplaatst. Met behulp van een heftruck of stapelaar kunnen de pallets verplaatst worden. Handig hierbij is om hardlopers (producten die goed verkocht worden) onderop de stellingen te plaatsen. Zo kunt u er makkelijker bij. Producten die wat minder goed lopen kunt u dan wat hoger wegleggen. Zorg ervoor dat producten die bij elkaar horen bij elkaar worden geplaatst. Zo kunt het overzicht beter bewaren en weet u alles eenvoudig te vinden.

 

Entresolvloeren

Vindt u het maar niets om met een heftruck rond te rijden of is uw magazijn op zo’n manier ingericht dat stellingen niet praktisch zijn? Dan kunt u er ook voor kiezen om een entresolvloer aan te (laten) leggen. Entresolvloeren zijn vloeren die als het ware als een extra etage of verdieping tussen al twee bestaande verdiepingen in worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er een extra ruimte die voor diverse doeleinden kan worden ingezet. Denk aan een opslagruimte of kantoorruimte. U kunt ervoor kiezen om de vloer permanent in gebruik te nemen, maar omdat de montage en demontage vrij eenvoudig zijn, kan een dergelijke vloer ook prima tijdelijk gebruikt worden om seizoensdrukte op te vangen. De vloer verder uitbreiden? Ook dat is mogelijk!

 

https://www.noltemezzanine.nl/