Look up in wonder
Image default
Tuin en buitenleven

Rode Beukenhaag kopen

De rode beukenhaag, bekend als Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, is een van de meest opvallende en populaire haagplanten in Nederlandse tuinen en landschappen. Met zijn dieprode tot paarsachtige bladeren biedt deze haag niet alleen privacy, maar ook een uniek en mooie kleurenpalet dat in elk seizoen een indrukwekkend schouwspel biedt. 

In de lente komen de nieuwe bladeren tot leven met een schitterende, bronskleurige gloed, die geleidelijk verandert naar rijk paars in de zomer. In de herfst verandert de kleur nogmaals, ditmaal naar een koperachtig rood, wat zorgt voor een oogstrelende kleur in uw tuin. De bladeren blijven vaak in de winter hangen, wat zorgt voor een aantrekkelijk en natuurlijke windscherm.

Wat de rode beukenhaag extra aantrekkelijk maakt, is de onderhoudsvriendelijkheid. Hij stelt weinig eisen aan de grondsoort en hoewel hij de voorkeur geeft aan een zonnige tot half schaduwrijke standplaats, is hij ook bestand tegen schaduwrijke plekken. Regelmatig snoeien zorgt voor een nette, compacte haag en stimuleert ook de groei van nieuwe bladeren. 

Maak van de tuin een droomtuin 

Maar de rode beukenhaag biedt meer dan alleen visuele aantrekkingskracht. Het is een natuurvriendelijke keuze, die dient als broedplaats en schuilplaats voor vogels en andere kleine dieren. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in uw tuin en maakt uw buitenruimte nog levendiger. 

Deze haag planten in de tuin zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar wat privacy, schoonheid en duurzaamheid combineren.  Met zijn rijke kleuren en robuuste karakter kan hij elke tuin omtoveren tot een schilderachtige en milieuvriendelijke oase.

https://www.lookupinwonder.nl