Look up in wonder
Image default
Tuin en buitenleven

Fulvinezuur bij tuinbouw

Producten van hoge kwaliteit, op duurzame wijze geteeld

De tuinbouwsector in ons land staat bekend om zijn innovatieve vermogen. Op grote schaal wordt gebruik gemaakt van de nieuwste productietechnieken om de kwaliteit van het productieproces en het product te kunnen garanderen. De sector zet stevig in om producten van hoge kwaliteit te leveren vanuit een sterk gecontroleerde omgeving, op een zo duurzaam mogelijke manier. Geen wonder dat de tuinbouwsector voorop loopt als het gaat om investeringen in duurzaamheid.

Er worden strenge eisen gesteld aan afvalwater en chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast nemen ondernemers in de tuinbouwsector tal van initiatieven om milieuvriendelijker te produceren, de uitstoot van kooldioxide te verminderen en het verbruik van energie te beperken. 

 

Sterkere, grotere planten dankzij fulvinezuur 

Een van deze initiatieven is de toepassing van Ful-Power van BioAg. Want Ful-Power is een ecologisch verantwoord steuntje in de rug als het gaat om het optimaliseren van de opbrengst van gewassen. Ful-Power bestaat volledig uit zuiver fulvinezuur,  een van de hoofdbestanddelen van humus. Het fulvinezuur uit humus zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en mineralen. Fulvinezuur is zelf dus geen voedingsstof, maar het helpt bij de opname van voedingsstoffen. Door toevoeging van fulvinezuur ontwikkelt het wortelgestel van het gewas zich breder en produceert het meer haarvaten. Hierdoor worden de planten groter en sterker.

 

 

Dankzij fulvinezuur minder bestrijdingsmiddelen

Het beste effect verkrijgt u door eenmaal in de vier weken uw planten te besproeien met Ful-Power. Een liter Ful-Power is voldoende voor een hectare. Het resultaat hiervan zijn sterkere planten die minder gevoelig zijn voor plagen en ziekten. Door de betere opname van voedingsstoffen en mineralen, worden deze efficiënter opgenomen en hoeft u minder voedingsstoffen toe te voegen. Maar niet alleen kunnen uw planten door de toepassing van fulvinezuur overleven met minder voedingsstoffen, ze hebben ook minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Zo helpt u het milieu een handje, maar ook uw portemonnee, terwijl u nog altijd topkwaliteit product levert dankzij Ful-Power van BioAg.