Look up in wonder
Image default
Beauty en verzorging

Permanente make up: voordelen en nadelen

Permanente make up is tegenwoordig helemaal in stijl. Het lijkt voor een hoop dames en heren de ideale oplossing. Toch is het zo dat er ook nadelen aan permanente make up kunnen zitten. Het is daarom belangrijk dat je echt zeker weet of je de permanente make up wil of niet voordat je deze laat aanbrengen. Wij van Permanente Make-up Brbant gaan in deze tekst kijken wat permanente make up precies is en wat de eventuele voor- en nadelen zijn van permanente make up.

Wat is permanente make up?

Zoals de naam al doet vermoeden is permanente make up een soort make up die veel langer blijft zitten. Normale make up was je er aan het einde van de dag af terwijl je bij permanente make up juist dit niet zomaar er af kan wassen. Dat komt omdat permanente make up in de huid wordt aangebracht in plaats van op de huid. Toch is permanente make up niet voor eeuwig omdat het pigment met verloop van tijd wel vager wordt.

Soorten permanente make up

Permanent make up kan op verschillende manieren en ook op verschillende plekken aangebracht worden. Sommige mensen kiezen er voor om pigment bij hun wenkbrauwen aan te brengen zodat zij die niet dagelijks met make up in model hoeven te brengen waarbij andere mensen juist kiezen voor een eyeliner die aangebracht wordt. Ook wordt permanente make up ingezet bij littekens of bijvoorbeeld een hazenlip.

Voordelen van permanente make up

De voordelen zijn natuurlijk bekend. Het scheelt een hoop werk als je niet elke ochtend eyeliner hoeft aan te brengen, maar dit er al zit wanneer je opstaat. Ook is het zo dat bepaalde littekens verborgen kunnen worden of een tepel getatoeëerd kan worden door middel van permanente make up wanneer iemand een borstoperatie heeft ondergaan.

Nadelen van permanente make up

Een groot nadeel is natuurlijk de duur van het pigment hoe lang het aanwezig blijft. Het kan maar zo zijn dat je iets op het ene moment mooi vindt, maar een paar weken later toch minder mooi vindt. Bij make up kan het zijn dat trends veranderen wat je dan niet zomaar kunt aanpassen wanneer je dit permanent hebt laten zetten. Ook dat kan een nadeel zijn. Als laatste kan een behandeling veel geld kosten ondanks dat het goedkoper is dan wanneer je producten moet kopen om de make up aan te brengen.

Bekijk hier hoe we je van dienst kunnen zijn met permenanete make-up in Eindhoven.

https://www.permanentemakeupbrabant.nl/