Look up in wonder
Image default
Beauty en verzorging

5 toepassingen van botox

Botox is vooral bekend om het gladstrijken van rimpels en het jonger maken van je gezicht. Maar er is meer dat botox kan doen dan alleen rimpeltjes wegwerken. In dit artikel gaan we het hebben over vijf coole dingen die je misschien nog niet wist over botox. Hier zijn 5 toepassingen van een botox kliniek in Amsterdam.

Overmatig zweten

Wist je dat botox ook super goed kan helpen tegen heel veel zweten? Dat heet hyperhidrose. Voor mensen die hier last van hebben, kan dit echt vervelend zijn, zeker als je bij anderen in de buurt bent. Met botox kunnen ze dit zweten een stuk minder maken. Ze spuiten het dan in de plekken waar je veel zweet, en daardoor zweet je een stuk minder. Dit werkt een paar maanden en daarna kun je het weer laten doen.

Migraine en hoofdpijn

Botox kan ook echt goed helpen als je vaak last hebt van hele erge hoofdpijn of migraine. Als ze botox in bepaalde spieren rond je hoofd en nek spuiten, kan dat ervoor zorgen dat je minder vaak en minder heftige hoofdpijn krijgt. Dit is vooral fijn voor mensen bij wie andere behandelingen tegen hoofdpijn niet werken.

Tandenknarsen en kaakspanning

Ben jij een tandenknarser? Dat kan heel slecht zijn voor je tanden en je kaak. Botox kan de spieren die voor het knarsen zorgen, laten ontspannen. Zo knars je minder of helemaal niet meer. Ook als je kaak vaak gespannen is of pijn doet door het knarsen, kan botox die pijn verminderen.

Gummy smile

Bij sommige mensen zie je veel tandvlees als ze lachen. Dit wordt ook wel een ‘gummy smile’ genoemd. Niet iedereen vindt dit prettig en sommige willen er vanaf. Je kunt dan kiezen voor een botox behandeling. Ze spuiten dan botox in de spieren rond je bovenlip, waardoor je lip wat naar beneden gaat en je minder tandvlees ziet als je lacht. Zo krijg je een lach waar je je lekkerder bij voelt, zonder dat je daarvoor een operatie nodig hebt.

Wenkbrauwlift

Als je je wenkbrauwen een klein beetje wilt liften zonder een operatie, is botox een goede optie. Ze spuiten dan een beetje botox in de spieren rond je wenkbrauwen, waardoor je wenkbrauwen iets omhoog gaan. Dit zorgt ervoor dat je ogen er opener en jonger uitzien. Het fijne is dat je hiervan niet hoeft te herstellen en je ziet ook snel resultaat. Heb jij last van een van de 5 bovenstaande dingen? Laat je dan adviseren door een professional, want botox kan de oplossing zijn!