Look up in wonder
Image default
Beauty en verzorging

Is je gezicht overwassen slecht?

Je gezicht wassen lijkt een eenvoudig proces, maar in feite komt er veel meer bij kijken dan je misschien denkt. Weten hoe vaak je je gezicht moet wassen en welke gezichtsreinigingsproducten je moet gebruiken is van cruciaal belang om je huid gezond, helder en stralend te houden. Zelfs op dagen dat je ervoor kiest om “all-natural” te gaan met je huidverzorgingsroutine, kunnen vuil, olie en zweet zich verzamelen op het oppervlak van je huid. Daarom is het wassen van je gezicht elke dag met een milde of zachte reiniger zoals koreaanse huidverzorging COSRX salicylic acid daily gentle cleanser een must om je huid gezond te houden.

Ons gezicht wordt voortdurend aangevallen door vuil, vet, vervuiling en zelfs onze eigen handen. Dit is echter een goede zaak; het proces van huidvernieuwing is een van de meest nuttige eigenschappen van de huid. Wanneer vuil of bacteriën zich op uw huid ophopen, moet dit door de natuurlijke processen van uw lichaam worden verwijderd. Maar als u uw gezicht te veel wast, kunnen de natuurlijke oliën verdwijnen, waardoor uw huid droog en geïrriteerd wordt. Als je hebt gemerkt dat je gezicht altijd trekkerig en droger aanvoelt dan normaal, kan dat komen doordat je het te veel wast.

Je denkt misschien dat je weet hoe vaak je je gezicht moet wassen, maar de kans is groot dat je er niet genoeg aandacht aan besteedt. Als algemene vuistregel raden onze huidspecialisten aan om je gezicht twee keer per dag te wassen (’s ochtends en ’s avonds). Hoewel dit misschien als veel klinkt, vooral als acne je grootste huidprobleem is, helpt het je huid te zuiveren, puistjes te voorkomen en een gezonde teint te krijgen.

De huid van je gezicht fungeert als een barrière die voorkomt dat schadelijke bacteriën je lichaam binnendringen, maar als de huid in contact komt met bacteriën, wordt de huid onvermijdelijk vies. Als je sport, zweet je en druppel je met water, waardoor vuil en ziektekiemen op je huidlaag komen. Je washandje wordt nat met zweet en ziektekiemen, die bij het wassen in je poriën terechtkomen. Als je meer dan twee wasbeurten per dag doet, is de kans groter dat je last krijgt van puistjes en uitslag door de voortdurende wisseling van vuile washandjes.

https://kocosmo.nl/