Look up in wonder
Image default
Bedrijven

Op deze manier kun je het beste energie besparen

Energie besparen is al jarenlang een veelbesproken thema, veel mensen vinden dat er energie bespaart moet worden en willen daar ook hun eigen steentje aan bijdragen. Ondanks dat veel mensen het willen wordt het toch door vrij weinig mensen gedaan, vaak geven ze als reden dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen bij het besparen van energie.

Bekijk je verlichting 

Je verlichting is iets dat een aantal uur per dag aanstaat, al helemaal in de winter. Het is daarom heel handig maar ook heel makkelijk om te besparen op de verlichting. Naast dat je de lampen namelijk minder lang aan hebt staan kun je ze ook vervangen voor energiezuinige lampen. Wanneer je thuis namelijk halogeen- of gloeilampen hebt hangen kun je deze het best vervangen voor led- of spaarlampen. Deze lampen zijn iets duurder om te kopen maar verbruiken veel minder stroom. Op de lange termijn verdien je je geld ook terug omdat je minder voor de stroom hoeft te betalen. 

Isoleren

Het goed isoleren van je huis is ook erg handig om energie te besparen, je hoeft hierdoor namelijk minder snel de verwarming aan te zetten. Het is in de winter namelijk een stuk warmer in je huis wanneer je huis goed is geïsoleerd. Het is overigens ook goed eerst een kleedje over je heen te doen voordat je de verwarming aanzet. 

Energielabel

Het is bij elk elektrisch apparaat verplicht dat er een energielabel op zit, aan dit label kun je namelijk zien hoe energiezuinig dit apparaat is. Een energielabel loopt van G to A waarbij G het laagste is en A het hoogste. Door alle apparaten in de buurt van de A te kopen ga je uiteindelijk ook minder stroom verbruiken.