Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Kwaliteit en veiligheid op de werkvloer!

Kwaliteit en veiligheid op de werkvloer! 

Wie een eigen bedrijf met magazijn of werkplaats runt, heeft kwaliteit en veiligheid als het goed is het allerhoogst in het vaandel staan. Kwaliteit en veiligheid van de producten, maar belangrijker nog; van de werknemers. Ze zitten in een klein hoekje, maar je wilt ze natuurlijk te allen tijde voorkomen; ongelukjes. Gelukkig zijn er een flink aantal manieren om te zorgen dat je jouw werknemers op geen enkele manier in gevaar brengt; sommige dingen verplicht, andere meer een ongeschreven regel. Naast het hanteren van normale roosters, en het aanbieden van pauzes, kan je investeren in producten en artikelen die ervoor zorgen dat de werkvloer een veilige haven is. Wil je weten hoe? Lees dan snel met ons mee! 

 

Bescherming van stellingen

Eigenlijk is het verplicht, maar toch wordt het helaas niet overal toegepast; aanrijdbescherming van de stellingen. In bijna ieder magazijn of op elke werkplaats komen de efficiënte kasten terug; van bandenstellingen tot palletstellingen, grootvakstellingen en draagarmstellingen. Het gebruik van magazijnstellingen is een handige oplossing waardoor er meer opbergruimte voor producten wordt gecreëerd. Helaas komt het nog net iets te vaak voor dat deze stellingen niet veilig zijn ingericht. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om gaaslegborden te gebruiken, zodat producten niet door de stellingen heen kunnen vallen. Daarnaast dienen de hoeken en staanders van de stellingen voorzien te zijn van aanrijdbescherming; wanneer er een ongeluk gebeurd (zoals een aanrijding met een heftruck), kan de veiligheid door aanrijdbescherming nog steeds gewaarborgd worden!  

 

Veilige werkkleding voor jouw werknemers

Een ander belangrijk punt ter aandacht is de werkkleding waar jouw werknemers de werkvloer opkomen. Zo zou het dragen van een helm op een werkplaats eerder standaard dan een uitzondering moeten zijn en komen werkbroeken op veel werkplaatsen als geen ander van pas. Ook is het verstandig om te investeren in veilige werkschoenen voor jouw werknemers; wanneer er producten vallen weet je in ieder geval zeker dat de voeten van jouw werknemers intact blijven door de stalen neuzen die in de schoen zitten. Wil je graag investeren in veilige werkkleding maar weet je niet waar je dit het best kan doen? Kijk dan eens bij Snicker werkkleding; een groot aanbod en voor ieder bedrijf een match! 

 

Camera-installatie

Een andere manier voor het waarborgen van veiligheid op de werkvloer is door het installeren van camera’s. Niet zo zeer om werknemers in de gaten te houden; wel om te zien of eventuele buitenstaanders de werkplaats of het bedrijf binnen komen die er eigenlijk helemaal niet horen! 

 

https://www.snickersshopnederland.nl/