Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Je rijbewijs, en dan?

Als je 18 bent wil je het liefste zo snel mogelijk je rijbewijs behalen. Tenminste de meesten onder ons dan. Echter de wet is een paar jaar geleden veranderd en nu mag je al beginnen met rijlessen wanneer je 16,5 jaar bent. Maar mocht je je rijbewijs behalen voor je 18e jaar, dan is het nog niet toegestaan om alleen te rijden in de auto, hier moet een volwassene bij zitten die minimaal 5 jaar zijn rijbewijs heeft, en dus kan ingrijpen wanneer het fout gaat.

 

Het merendeel van de jongeren kijkt uit naar de dag dat zij hun 18e levensjaar bereiken. Er komen meer privileges bij kijken, je mag meer en je wordt zelfstandiger. Naast het feit dat je mag beginnen met je autorijlessen mag je ook meerdere discotheken of clubs in, daarnaast mag er licht alcoholische drank gedronken en gekocht worden.

 

Daarnaast komen er nog veel meer zaken bij die zijn toegestaan nu je 18 bent geworden. 18 jaar betekend dat je zelfstandig wordt, en je wordt gezien als meerderjarig. Dit kan fijn zijn maar niet in alle opzichten is het altijd goed. Zo wordt je bestraft als een volwassene maar heb je wel weer meer verantwoordelijkheid want je hoeft niet altijd voor alles toestemming aan je ouders of voogd te vragen. Je bent echter wel verantwoordelijk voor de schulden die je maakt, en moet je betalen voor je school en zorgverzekering. Het is echter aan de ouders of voogd of je dit zelf moet betalen. Daarnaast heb je recht op een aantal zaken zoals studiefinanciering, en zorgtoeslag. Mocht een van je ouders alimentatie ontvangen mag je dat vanaf je 18e ook zelf ontvangen.

 

Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die wel leuk zijn, zoals het feit dat je mag stemmen en dat er op je gestemd mag worden, je mag president worden, je mag ’s nachts gaan werken, je mag bij de politie werken en niet te vergeten dat felbegeerde rijbewijs mag je halen, en nu zonder dat een volwassene er naast zit. Tijdens de autorijlessen worden er veel verschillende dingen geleerd. Zo leer je hoe je moet schakelen en hoe je veilig deel moet nemen aan het verkeer. Maar er komen ook bijzondere verrichtingen bij kijken. Hieronder vallen bijvoorbeeld de hellingproef, het keren op de weg, fileparkeren en het achteruit rijden. Dit laatste onderwerp licht bij sommigen onder ons wat gevoelig, er word namelijk beweerd dat een van de geslachten minder hierin is. Echter dit is nooit wetenschappelijk bewezen dus geen zorgen. Voor de gene die zich toch zorgen maakt, je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk gebruik maken van een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/