Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Hoe je kunt stoppen met tandenknarsen en een betere nachtrust kunt krijgen

Als je iemand bent die overdag tandenknarst, of als je ’s ochtends wakker wordt met een pijnlijke kaak, heb je waarschijnlijk te maken gehad met bruxisme. Bruxisme is een veel voorkomende aandoening die kan leiden tot beschadigde tanden en slapeloosheid. Gelukkig zijn er oplossingen om jou te helpen symptomen onder controle te houden en een betere nachtrust te krijgen. 

 

Wat is bruxisme?

Bruxisme is de medische term voor tandenknarsen – iets wat de meesten doen zonder dat ze het doorhebben. Volgens de American Sleep Association lijdt tot 10 procent van de volwassenen aan chronisch bruxisme. Dit kan variëren van licht klemmen overdag tot volledig knarsen ’s nachts tijdens het slapen. Veel mensen die aan bruxisme lijden, merken dat hun kaakspieren pijnlijk worden en hun tanden beschadigd raken door de constante knarsende beweging. Het kan ook leiden tot slapeloze nachten vanwege zijn rol bij het verstoren van onze natuurlijke slaapcyclus.

 

Hoe botox kan helpen

Er zijn veel mogelijke behandelingen voor bruxisme, maar een van de meest effectieve zijn botox-injecties in de kaakspieren. Deze injecties werken door die spieren te ontspannen, zodat ze niet zo vaak tegen elkaar klemmen of schuren als wanneer ze niet behandeld zouden worden. Het resultaat is minder pijn in uw kaakgebied en minder gevallen van tandbeschadiging als gevolg van nachtelijke klemmende/knarsende activiteiten. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat botox-injecties stressniveaus kunnen verminderen, wat ertoe kan bijdragen dat sommige mensen hun tanden meer op elkaar klemmen dan anderen.

 

Kortom, botox tegen knarsetanden biedt verlichting van zowel de fysieke symptomen van bruxisme – zoals pijn en tandbeschadiging – als psychologische symptomen – zoals stress, die er mogelijk toe bijdraagt ​​dat sommige mensen hun tanden meer op elkaar klemmen dan anderen). Het zijn veilige, effectieve behandelingen die u kunnen helpen weer op het goede spoor te komen met het beheersen van uw symptomen van bruxisme, zodat u snel weer kunt genieten van pijnvrije dagen en vredige nachten met een goede nachtrust!

https://marcovancoevorden.nl