Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

Dit moet u weten over de Trachycarpus wagnerianus

De Trachycarpus wagnerianus is een palmsoort en heeft een schitterende uitstraling. Met de Trachycarpus wagnerianus brengt u de exotische uitstraling naar uw eigen omgeving. De palm is groter dan een gemiddelde plant en heeft prachtige donkergroene bladeren. Men denkt dat de oorsprong van de plant ligt in de teelt in Japan. De palm is goed aangepast aan koudere temperaturen en kan de wintermaanden overleven. Bij extreem koude temperaturen moet de palm echter worden beschermd. Lees verder om meer te leren over de Trachycarpus wagnerianus bij MyPalmShop.

 

De familie 

De Trachycarpus wagnerianus is verwant aan de Trachycarpus fortunei. De palmen lijken veel op elkaar, maar het verschil is zeker zichtbaar voor het menselijk oog. Het verschil zit in de bladeren. De bladeren van de Trachycarpus wagnerianus zijn over het algemeen sterker en compacter. Dit geeft de palm een sierlijk uiterlijk. De Trachycarpus fortunei moet beschut tegen de wind staan, de Trachycarpus wagnerianus niet. De palm moet beschermd tegen de wind worden geplaatst, omdat de bladeren snel bruin worden als de wind tegen een muur blaast. 

 

De palm verpotten

De Trachycarpus wagnerianus is relatief eenvoudig te verpotten. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Voor buitengebruik is het belangrijk om een zo groot mogelijke pot voor uw Trachycarpus wagnerianus te kiezen. Hoe groter de kluit, hoe beter de palm bestand is tegen lage temperaturen. Een grotere pot zorgt ook voor meer grond. Deze grond kan vocht voor de palm vasthouden en vermindert het risico dat de palm uitdroogt. Als u gaat verpotten, is het aan te raden om dit in het voorjaar te doen. De wortels herstellen zich het snelst in het voorjaar. Wij adviseren om uw palmboom ongeveer elke drie jaar te verpotten. Ook adviseren wij u om ieder jaar de toplaag van de grond te vernieuwen.

 

https://www.mypalmshop.nl/