Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

De lekkerste seizoen groenten voor je lentegerechten

Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe gerechten. Wat is er nu lekkerder dan het gebruiken van verse seizoensgroenten in deze gerechten? In deze blog zetten wij de lekkerste groenten van de lente voor je op een rijtje. Klaar? Kokkerellen maar!

 

Seizoensgroenten

Het koken met groenten van het seizoen is altijd een top idee. Deze groenten zijn ook altijd lekkerder dan groenten die niet in het seizoen zijn geteeld. Dit komt doordat de omstandigheden waarin ze groeien op dat moment perfect voor ze zijn. Daarnaast maken ze ook nog een kortere reis naar ons bord waardoor de kwaliteit beter blijft. Ook zijn seizoensgroenten een stukje duurzamer dan niet-seizoensgroenten. Wanneer je bijvoorbeeld aardbeien in de winter wilt kweken, zal je ook zomerweer moeten nabootsen. Dit creëren van die zomerse omstandigheden kost erg veel energie. Daarnaast worden ze buiten het seizoen dus ook duurder door al die energie die extra verbruikt wordt. Seizoensgroenten zijn dus een (prijs) bewuste keuze!

 

Boerenkool

Deze groene vitaminebom is echt een groente van de lente. Hij zit vol met goede voedingsstoffen zoals vitamine A, B2, B6 en C. Ook is hij gevuld met foliumzuur, calcium en ijzer. Dit zijn allemaal stoffen die ervoor zorgen dat je sterk en gezond blijft. Boerenkool klinkt niet als de meest veelzijdige groente, aangezien je als snel uitkomt op ‘boerenkool met worst’ recepten. Maar ga eens out-of-the-box met een heerlijk spinazie en boerenkool soepje, of maak lekkere wraps met feta. 

 

Paddenstoelen

We zien ze overal weer, de paddenstoelen. Niet alleen de niet eetbare variant komt weer in de tuin tevoorschijn, maar ook de eetbare paddenstoelen groeien weer. Met paddenstoelen kan je alle kanten op. Ze zitten boordevol met vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Maak een lekker stoofpotje met deze toppers of ga voor een lekkere paddenstoelen risotto met noten.

 

Witlof

You love it or you hate it: witlof. Het is een groente waar je eindeloos mee kan variëren in gerechten. Deze groente zit vol met vitamines, ijzer, kalium, magnesium, calcium en natrium. Zo gezond, dat het eigenlijk niet kan onderbreken uit je maaltijden. Je kan hem gebruiken in een heerlijke ovenschotel samen met ham en eieren. Of maak er een frisse salade van met appel en rozijnen. 

 

Disposable Direct

Sta je al te popelen om deze seizoensgroenten te verwerken in je maaltijden? Dat snappen wij helemaal! Maar wij bij Disposable Direct snappen ook dat je soms je maaltijden mee onderweg neemt. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan disposables en take away servies. Neem snel een kijkje op disposabledirect.nl en wie weet neem jij binnenkort jouw lekkerste gerechten veilig mee onderweg.

 

https://www.packagingdirect.nl/