Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

De financiën van uw bedrijf op orde houden

Het bijhouden van de financiën is een van de belangrijkste verantwoordelijkheden als ondernemer of zelfstandige. Natuurlijk wilt u weten hoeveel geld u nog hebt, zodat u niet wordt overvallen door een grote betaling. Wat is de beste aanpak om dit aan te pakken? Om uw financiën op orde te houden, moet u het volgende bijhouden.

 

BTW

Dit is de belasting die u over uw omzet moet betalen, en die meestal elk kwartaal wordt betaald. Dit is een van de uitgaven die u zo snel mogelijk opzij moet zetten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u niet genoeg geld op uw bedrijfsrekening hebt staan en niet aan uw belastingverplichting kunt voldoen. U kunt gemakkelijk bijhouden hoeveel BTW de klant betaalt op uw factuur, aangezien u dit altijd vermeldt in het “BTW-bedrag”

 

Administratie

De administratie bestaat uit al het papierwerk en alle papieren met betrekking tot de financiën van uw bedrijf. Het is dan ook van cruciaal belang om deze administratie op orde te houden. Als u alles elke week op hetzelfde moment verwerkt en opruimt dat met uw schema werkt, bijvoorbeeld wekelijks, zult u veel minder werk hebben.

 

Salarissen

U moet de salarissen van uw werknemers betalen als u een klein bedrijf runt met meerdere mensen. Naast deze betalingen betaalt u vaak voor verzekeringen en pensioenopbouw. Omdat het hier gaat om veel personen met verschillende betalingen, is het van cruciaal belang dat u elke maand alles correct bijhoudt!

 

Loonbelasting

U betaalt inkomstenbelasting, net als bij een baan in loondienst. Deze wordt jaarlijks betaald, net als in een niet-loontrekking. Niet iedereen hoeft belasting te betalen, aangezien er verschillende kortingen bestaan voor zelfstandigen en personen die hun eigen bedrijf beginnen. Ook hier is het van cruciaal belang om voldoende geld opzij te zetten. U kunt online een berekening maken om te bepalen hoeveel u zult moeten betalen. Als u dit royaal naar boven afrondt, zult u op 15 april zeker niet teleurgesteld zijn.

 

Inkomsten en uitgaven

Laten we beginnen met de inventaris. We hebben het over wat u nodig hebt om uw bedrijf draaiende te houden; voorraden, aankoop van apparatuur, enzovoort. U moet dit bijhouden en er voorzieningen voor treffen in uw budget. Zo voorkomt u onverwachte uitgaven of tegenvallers.

 

Lastig of geen tijd?

Als u hier moeite mee hebt, als het u te veel tijd kost of als u helemaal geen tijd hebt, overweeg dan contact op te nemen met https://www.4-vision.nl/. Zij kunnen u helpen uw financiën op lange termijn te beheren en zullen u met plezier feliciteren wanneer u uw doelstellingen bereikt!

https://www.4-vision.nl/