Look up in wonder
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het vinden van de perfecte firewall voor uw bedrijf

3 tips voor het vinden van de perfecte firewall voor uw bedrijf

Nu het aantal cyberaanvallen dagelijks toeneemt, is het hebben van een goede en betrouwbare firewall voor uw bedrijf een must. Het is namelijk gebleken dat maar liefst 45 procent van alle bedrijven wel eens te maken krijgt met cyberaanvallen. Niet zo heel lang geleden lag dat percentage nog op 29 procent. Een behoorlijke toename dus! De reden hiervan is dat we steeds meer op het internet te vinden zijn. Waardevolle informatie, gegevens en bestanden slaan we vandaag de dag in de Cloud op. Hoewel dit enkele zeer belangrijke voordelen met zich meebrengt, vergroot het ook de kans om doelwit te worden van cybercriminaliteit. Wilt u uw cyberveiligheid vergroten? Lees dan even onderstaande drie tips voor het vinden van de perfecte firewall voor uw bedrijf.

Hoe uitgebreider de beveiliging, hoe beter

Het is misschien niet zo’n verrassing, maar hoe uitgebreider de beveiliging is, hoe beter. Een firewall die alleen preventieve beveiliging biedt is niet meer van deze tijd. Veel beter is het om te kiezen voor een firewall die beschikt over een uitgebreide beveiliging. U kunt hierbij denken aan updates voor uw firewall die automatisch geïnstalleerd worden zodat de software altijd up-to-date is en de nieuwste bedreigingen weet op te sporen en te stoppen. 

 

Hoe sneller de opsporingstechnologie, hoe beter

Ook de snelheid waarmee eventuele bedreigingen en aanvallen worden opgespoord is een essentieel criteria voor het selecteren van een geschikte firewall voor uw bedrijf. Zelfs een enkele seconde kan al een groot verschil betekenen in het wel of niet slagen van een cyberaanval. Kortom, hoe sneller de opsporingstechnologie van de firewall, hoe beter.

 

Een geavanceerd netwerk visibility is zeer belangrijk

Om gevaarlijke verkeersstromen tegen te kunnen gaan, is netwerk visibility zeer belangrijk. Uw firewall heeft namelijk toegang nodig tot de applicaties die u gebruikt en de website die u bezoekt. Zonder deze toegang is het niet mogelijk om onbekende en potentieel gevaarlijke verkeersstromen af te breken wanneer er gevaar dreigt. Kies daarom altijd voor een firewall met een geavanceerd netwerk visibility.

 

Security-as-a-service diensten van Fundaments

Vindt u het ondanks bovenstaande drie tips lastig om een goede en betrouwbare firewall voor uw bedrijf te vinden? Overweeg dan eens de security-as-a-service diensten van Fundaments. Zij kunnen u uw security uit handen nemen en baseren hun security-strategie op het NIST Framework zodat u altijd verzekerd bent van optimale security.

 

https://www.fundaments.nl/