Look up in wonder
Image default
Financieel

Welke broker is het beste? DEGIRO vs eToro

Er zijn veel brokers waar beleggen een optie is. Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Hoe ga je kiezen tussen al die verschillende brokers? In deze blog ga ik uitgebreid de twee brokers vergelijken die verreweg het populairst zijn in Nederland.

De eerste stap van beleggen is uiteraard een beleggingsrekening te openen. Je gaat nog jaren gebruikmaken van deze rekening dus het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

DEGIRO

Als eerste broker is DEGIRO aan de beurt. Dit is een Nederlandse allround online broker die in 2018 begonnen is met zijn diensten aan te bieden op het gebied van beleggen. De diensten bieden ze aan in 18 verschillende landen. Als je gaat beleggen bij DEGIRO kun je investeren in verschillende dingen. Aandelen, fondsen, ETF’S en meerdere geordende producten op verschillende beurzen. De belegging kosten van DEGIRO zijn laag dit is een groot voordeel.

eToro

Deze broker is gestart in Israël in 2007. Ze bieden hun diensten aan in 140 landen en hebben 11 miljoen gebruikers. eToro is groter in het aantal gebruikers dan DEGIRO. Twee belangrijke kenmerken van eToro die je moet weten als belegger zijn:

  • Lage commissies
  • Verschillende social trading systemen

De lage commissies zijn duidelijk. De verschillende social trading systemen zijn uniek als je eToro vergelijkt met andere brokers. Het platform heeft gezorgd voor transparantie als het gaat om beleggen. Gebruikers van het platform kunnen portfolio’s inzien van andere beleggers en deze ook in zijn geheel kopiëren. Daarna kunnen gebruikers van het platform op allerlei verschillende koersontwikkelingen reageren.

Welke broker is goedkoper? DEGIRO vs eToro

Bij allebei de brokers kun je goedkoop beleggen in vergelijking met een bank of bijvoorbeeld bij een andere fondshouder beheerd beleggen.

Laten we eventjes de aandelen en de ETFs erbij pakken. Door eToro wordt er geen commissie gerekend. Houd er rekening mee dat dit alleen betrekking heeft tot langere posities zonder hefbomen. Als je wilt gaan beleggen met hefbomen rekent eToro wel kosten. DEGIRO heeft echter een breder aanbod aan ETFs. De kosten die DEGIRO rekent zijn ook laag, maar in vergelijking met eToro rekent DEGIRO meer. De kosten van de valuta gaan bij eToro omhoog omdat de wisselkoers niet automatisch wordt verrekend. Dit gebeurt wel automatisch bij DEGIRO. Ook het opnemen van geld is bij DEGIRO gratis. Het opnemen van geld rekent eToro kosten voor.

DEGIRO vs eToro minimale inleg

Als je bij eToro wilt gaan beleggen betekent dit dat je minimaal een bedrag van € 200. Als je dit bedrag van € 200 inlegt dan kun je beginnen met beleggen in ETFs of aandelen. DEGIRO kent geen minimuminleg. Hierdoor heeft DEGIRO een betere inleg dan eToro.

Dus bij de vraag DEGIRO vs eToro is het afhankelijk van welke type belegger je bent. Als je een particuliere belegger bent en je wilt investeren in de bedrijven in Europa of de VS die groot en bekend zijn dan is DEGIRO sterker aan te raden. Helemaal als je wilt investeren voor de lange termijn.

Als je een trader bent en je bent van plan om veel transacties te maken, of wil je in exotische aandelen handelen in Azië of Zuid-Amerika? Dan is eToro aan te raden

http://beter-beleggen.nl/