Look up in wonder
Image default
Bedrijven

Wat veroorzaakt stroompieken en hoe voorkom je dit?

De stroompiek is een hogere stroomstoot. Wanneer er meer spanning door de draad en het apparaat gaat, zal dit een stroomstoot veroorzaken. Het kan niet alleen de prestaties van de apparaten verminderen, maar het kan ze ook beschadigen. De eenvoudigste manier om de stroompiek op te lossen, is door elektriciens te bellen. Ze kunnen de oorzaak van de stroomstoot zoeken en deze snel verhelpen. Er zijn drie hoofdoorzaken van de stroompiek. Ten eerste kan het worden veroorzaakt door de onderbreking in de elektriciteitsstroom. Bovendien kan dit worden veroorzaakt door de verhoogde vermogensafgifte. Als laatste kan dit optreden vanwege de plotselinge toename van de spanning.

De meest voorkomende oorzaken van stroompieken

De eerste oorzaak van een stroompiek is elektrische overbelasting. Het kan gebeuren wanneer u te veel stroom uit één circuit trekt. Houd er rekening mee dat het aansluiten van veel apparaten op hetzelfde circuit en het gebruik van een verlengsnoer kan leiden tot een stroompiek. Een andere oorzaak van de stroompiek is de defecte bedrading. U kunt de defecte bedrading mogelijk niet identificeren, omdat de draad achter de muur is verborgen. Een blikseminslag is een andere oorzaak van een stroompiek. Bliksem kan een grote spanning produceren. Uw elektrische systeem kan het mogelijk niet aan. Dus bij onweer en bliksem moet je alle apparaten loskoppelen om ernstige schade door stroompieken te voorkomen. Ten slotte wordt de stroomstoot veroorzaakt door een storing in het elektriciteitsnet en een stroomstoring. Wanneer de stroomvoorziening is hersteld, kan er een plotselinge sprong van de stroom optreden. Dit kan alle aangesloten apparaten beschadigen.

De manier om stroompieken te voorkomen

Er zijn veel tekenen die wijzen op stroompieken. Ten eerste zoemen, flikkeren en dimmen uw lichten. Dan is er verkleuring in de gebieden rond de stopcontacten. Als u rook uit het stopcontact ziet komen, kan er ook een stroompiek optreden. Een ander teken dat er een stroomstoot optreedt, is wanneer het aangesloten apparaat onmiddellijk wordt uitgeschakeld en beschadigd. Dan kunt u een brandlucht ruiken uit het apparaat. Er zijn verschillende manieren om stroompieken te voorkomen die uw huishoudelijke apparaten kunnen beschadigen. Eerst moet u een overspanningsbeveiliging installeren. Dit apparaat kan uw huishoudelijke apparaten beschermen tegen een stroomstoot. Bovendien moet u alle apparaten loskoppelen als u ze niet gebruikt. Vervolgens kunt u het speciale stopcontact installeren dat overspanningsbeveiliging biedt. Dit apparaat kan de apparaten beschermen wanneer er onmiddellijk een stroompiek optreedt.